17.4.2012

Älä ruoki hukkaa - osa 2

Jäin viime kirjoituksen jälkeen miettimään vielä sitä, että mitä olen tehnyt vähentääkseni hukkaan menevän ruuan määrää ja mitä pitäisi vielä tehdä.

Olen alkanut suunnittelemaan viikon syömiset tarkemmin etukäteen ja pyrkinyt siihen, että kaksi käyntiä viikossa kaupassa riittää. Yleensä riittääkin, joskus joutuu maitoa tai leipää hakemaan lisää. Viikon syömisten suunnittelukin on aika helppoa, tosin joskus valmiit suunnitelmat menee uusiksi, kun anoppi tuokin kassillisen ruokaa. Silloin pitäisi muistaa pakastaa osa, mutta nyt se on usein unohtunut.

Minä ihan konkreettisesti kirjoitan näkyviin mitä tällä viikolla syödään, koska muuten helposti teenkin jotain muuta ja sitten jääkaappiin jää osa raaka-aineista käyttämättä.


Jääkaapin ja ruokakaapin sisällön käyn läpi nykyään useammin. Niin huomaan vanhenemassa olevat ruoka-aineet ja voin suunnitella ruokalistan sen mukaan. Lisäksi olen opetellut käyttämään enemmän hyödyksi pakasteita. Pakkasesta löytyy aina ainekset pariin ateriaan eli ei tarvitse lähteä kauppaan muutaman ostoksen tähden. Lisäksi olen huomannut, että ruuat pitää merkata tosi hyvin ennen pakkaseen laittoa. Vaikka kuinka kuvittelee, että muistan kyllä mitä tähän purkkiin olen laittanut, niin eipä sitä kuitenkaan muista eikä sitä purkkia tule sitten avattuakaan. Ehkä muutaman vuoden kuluttua pakastinta sulattaessa katsoo, että ai tällaistakin on tullut tehtyä...

Suurimmat hukkaan joutuvat ruuat meillä ovat poikien lautasille jättämät ruuat, perunat, jotka ovat ennättäneet itää jääkaapissa, porkkanat ja kuivunut/pilaantunut leipä. Lisäksi jos joku ruoka ei maistukaan pojille niin en itsekään jaksa samaa ruokaa päiväkausia syödä. Pitäisi pakastaa ajoissa, mutta havahdun usein vasta kun purkki on seissyt kaapissa liian kauan.

Toinen parannusta vaativa asia on leipien käyttö. Minä rakastan tuoretta leipää ja jos sitä on saatavilla kaikki muu jää syömättä. Sitten jää niitä pussin pohjia, jotka lopulta päätyvät roskikseen :(

Ostoslistaa voisi tehdä vielä tarkemmin ja tärkeintä olisi tietty muistaa ottaa se mukaan kauppaan ;) Valitettavan usein se jää lähtötohinoissa hyllyn päälle..

Onhan tässä vielä parannettavaa, mutta mielestäni tähän mennessä on suoriuduttu ihan hyvin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...