11.4.2012

Älä ruoki hukkaa

Lasten myötä ruoka on saanut uuden roolin. Asuessani yksin oli jotenkin "vaikeaa" tehdä ruokaa yhdelle ja käytinkin aika paljon valmisruokia. Viikolla söin työpaikkaruokalassa ja viikonloppuisin usein vanhemmilla. Miehen ilmestyttyä kuvioihin alettiin viikonloppuisin tekemään ruokaa yhdessä, mutta edelleen viikolla molemmat söivät töissä päiväruuan ja illalla puputettiin jotain pientä.  Lasten myötä ruokaa on alkanut ajatella ihan uudella tavalla. Esikoisen kanssa ruuanlaitto oli vielä opettelua ja tuntui välillä raskaalta. Nyt kolme vuotta myöhemmin, teen mielelläni välillä kaksikin kertaa päivässä lämpimän aterian. Usein toki on niin, että samaa ruokaa lämmitetään useampana päivänä. Nautin ruuanlaitosta ja kokeilen mielelläni uusia reseptejä. Tämän myötä on alkanut kiinnostaa myös ruuan alkuperä ja puhtaus.

Siinäpä sitten onkin oikein viidakko, käyttääkö lähellä tuotettua, jossa on käytetty torjunta-aineita vai ulkomailta rahdattua luomuruokaa? Kumpi oikein ekologisempaa...? Kaikkea kun ei saa luomuna ja lähituotettuna :( Olen pikkuhiljaa lisännyt luomun osuutta ruokakassissamme, mutta edelleenkään se ei ole puoliakaan. Yksi tuote kerrallaan maistellaan ja päätetään jääkö se kassiimme pysyvästi. Nyt kaupungissamme on aloittanut ruokapiiri, joka hankkii pääasiassa lähiluomuruokaa ja teinkin sieltä "kokeilutilauksen". Oli ihan tyytyväinen tilaukseni laatuun ja sisältöön, joten  tulen varmasti tilaamaan sieltä jatkossakin.

Tiesitkö, että suomalaiset heittävät joka 20. kassillisen ruokaa roskiin? Jo ennen kuin kuulin Maa- ja kotitalousnaisten  "Älä ruoki hukkaa" kampanjasta, olin itse tullut samantapaiseen lopputulokseen. On ihan sama mitä ostan, jos sen loppusijoituspaikka on roskis. Olenkin yrittänyt opetella käyttämään ruokaa oikein eli suunnittelemaan ostoslistani tarkemmin, jotta kaikki tulee käytettyä mahdollisimman tarkkaan ja miten samoja ruoka-aineita voi käyttää monipuolisemmin.

Käytännössä homma on toiminut kohtuullisesti ja hukkaan menevän ruuan määrä on mielestäni vähentynyt. Paitsi tällä viikolla. Olemme kaikki olleet vuorotellen kipeinä ja tänään vihdoin jaksoin käydä jääkaapin läpi. Kassillinen ruokaa lähi "Hukalle". Oikeen harmittaa, mutta minkäs teet... Ruoka ei ole kipeille maistunut ja jääkaappiin on ostettu normaalia enemmän herkkuja, jotta edes jokin menisi alas... No jospa ensi viikko taas sujuisi paremmin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...