27.9.2012

Viikonlopun herkut

Viikonloppuisin teemme usein vähän parempaa ruokaa. Ruoan tekemiseen käytän enemmän aikaa ja vaivaa ja raaka-aineetkin saattavat olla vähän erikoisempia ja monipuolisempia. Viime viikonloppuna herkuteltiin jälleen parin uuden reseptin kanssa.

Reseptit sain mukaani Herkku ja Lahja Murenan asiakasillasta. Ihana pieni puoti, jossa on erikoisherkkuja sekä lähi- ja luomuruokaa. Lisäksi myös lahjatavaraa. Ehdottomasti käynnin arvoinen paikka, jos Salossa liikkuu. Omistaja oli laittanut ihanan noutopöydän valikoimissaan olevista herkuista, kaikenlaista erikoista, jota ei muuten tulisi kokeilleeksi. Tyhjin käsin ei tullut kotiin lähdettyä vaan kassista löytyi monenmoisia herkkjua, joista sitten viikonloppuna kokkailtiin.


Lauantaina teimme pitsaa, toinen ihan perinteinen salamipitsa ja toinen artisokka-mozzarella pitsa. Artisokkaa en ole ennen maistanut ja täytyy sanoa, että ainakin pitsaan sopi erinomaisesti. Tämä nousi heti yhdeksi suosikkitäytteeksi. Tein tällä kertaa pitsapohjan durumvehnäjauhoista ja suosittelenkin niitä joskus kokeilemaan. Nostatukseen käytin leivinjauhetta, jotta pohja jäi mahdollisimman ohueksi.


Sunnuntaina tehtiin pastaa pekoni-tomaattikastikkeessa. Herkkua sekin. Molempien ruokien reseptit ovat Murenasta saatuja, joten en arvaa niitä täällä jakaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...