12.12.2012

DIY koristetyynyn päälliset

Meillä koristetyynyjä on vähän joka huoneessa ja niillä saakin päivitettyä huoneen ilmettä nopeasti ja edullisesti. Koristetyynyjen päälliset teen nykyään taskumaisiksi, jolloin ne saa vaihdettua nopeasti ja vaivattomasti. Aiemmin olen kokeillut mm. tarranauhaa, mutta tämä on paljon yksinkertaisempi tapa. Oikeasti ommellaan vaan kolme suoraa pätkää. Tässä ohjeet teillekin.


Taskumalliseen päälliseen tarvitse kangasta hieman enemmän kuin kiinni ommeltuun päälliseen, mutta päällisen vaihtaminen on niin paljon helpompaa, että se kannattaa. Kankaan menekki riippuu tietenkin sisätyynyn koosta.

Aloita leikkaamalla kankaasta suorakulmion muotoinen palanen. Leveys pari senttiä enemmän kuin sisätyynyn leveys ja pituus vähän reilu 2,5 x tyynyn sivun pituus. Kannattaa leikata niin, että kankaan toiseen lyhyeen päähän tulee hulpio (kangas ei purkaannu). Mikäli se ei ole mahdollista kannattaa ommella siksakit toiseen lyhyeen reunaan.


Ompele kaitaleen toiseen lyhyeen reunaan n. 2 cm levyinen päärme. Kannattaa tehdä tällainen vähän leveämpi, se pysyy paremmin kuosissaan.


Sitten se haastavin osa. Sovittele kangas tyynyn päälle. Katso, että päärme tulee noin puoliväliin tyynyä ja hulpiopää n. 1/3 päällekkäin tämän kanssa. Kiinnitä nuppineuloilla tai ota mitta kuinka paljon osat tulevat päällekkäin.


Ota tyyny pois ja asettele kangas nurinpäin oikeaan muotoon. Huomaa, että hulpio puoli on ommellessa päällä. Ompele sivusaumat n. sentin saumavaroilla. Itse ompelin vielä siksakkia reunaan. Valmis!

Jos teet useampia päällisiä niin seuraaviin on helppo ottaa oikeat mitat tästä valmiista mallista. Sitten vaan käännät työn oikein päin ja survot tyynyn sisälle.
  Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...