29.5.2013

Maalari maalasi...

Tuunailuissa on ollut pieni tauko muiden projektien vyöryessä ohi, mutta jotain pientä on sentään tullut tehtyä. Kulutettiin kerran kuopuksen kanssa aikaa rautakaupassa. Haahuiltiin hyllyjen välissä ilman sen suurempia suunnitelmia tai ostoslistoja. Maalihyllyllä silmät osui kohtaan, jossa kerrottiin muovisille ulkokalusteille sopivasta maalista. Sitä. Mustana. Mulle. Heti.

Muovisia ulkokalusteita meillä ei ole, mutta käyttökohteeksi valikoitui muovinen iso ulkoruukku. Tosi ihana, lahjaksi saatu, kivan mallinen, mutta se väri... kerma. Laitapa se kirkkaan valkoisen seinän viereen. Näyttää tunkkaiselta, likaiselta, vanhalta...  Olen ruukkua jo useampaan otteeseen siirtänyt kirppiskasaan ja pois. Jotenkin tuntui hölmöltä myydä pois ruukku ja ostaa samanlainen erivärisenä tilalle.


Tämä maali ratkaisi ruukun kohtalon kertaheitolla. Tikkurilan Unica maali soveltuu niin metalli-, puu- kuin muovikalusteillekin. Maali sävytettiin liikkeessä haluamakseni eli mustaksi. Muistaakseni näitä oli myös eri kiiltoasteita. Koska tarve oli suht pieni, ostin vain pienen 0,225 l purkin. Maali oli aika litkun oloista, mutta olikin itseasiassa tosi tarttuvaa. Ja myös peittävää, jo ensimmäinen kerros teki lähes peittävän pinnan. Kaksi kerrosta riitti todella hyvin.


Muutos on aika huima ja kuinka paljon enemmän ruukku onkaan nyt meidän näköinen. Seuraava kohdekin maalille on jo selvinnyt...


2 kommenttia:

  1. Onpa kaunis! Niin kaipailen jotakin omaa ulkotilaa omaankin kotiin... Huokaus, seuraavaan sitten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Terassi on meillä kesällä yksi ylimääräinen huone. Tällä hetkellä tosin männyn keltaisen siitepölyn kuorruttama huone....

      Poista

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...