24.5.2014

Valmistautumista lomaan

Rakastan reissuun valmistautumista aivan yhtä paljon itse reissaamistakin. Ensin kaikkien toiveiden ja mahdollisuuksien kartoittamista. Sen jälkeen kohteen valinta ja matkan varaus. Kohteeseen tutustumista netin ja matkaoppaiden välityksenä. Ajatuksiin alkaa piirtyä pikkuhiljaa mielikuva kohteesta ja mahdollisista retkistä ja nähtävyyksistä. Loma alkaa hahmottua, tulla konkreettisemmaksi.

Nyt mennään siinä vaiheessa, että teen pakkauslistoja. Mitä jokainen tarvitsee mukaan, mitä pitää hoitaa ja hankkia vielä ennen lähtöä. Lasten kanssa matkustaminen on tuonut matkailuun oman lisämausteensa. Tavaraa on matkassa enemmän ja täytyy varautua tilanteisiin eri tavalla kuin ennen. Tiedäthän, kun otat sateenvarjon mukaan, ei varmasti sada. No sateenvarjoa en mukaan pakkaa, mutta muutamia muita tärkeitä juttuja kuitenkin, joilla pyrin varmistamaan stressittömän loman.


Minulle pahin painajainen reissussa olisi, että lapsi eksyisi meistä vanhemmista. Tokihan lapset ovat koko ajan meidän valvovien silmien alla ja lieka on kireämmällä kuin kotona ollessa. Mutta silti... pieni ihminen on aika haavoittuvainen, kun ei ymmärrä vierasta kieltä eikä tule myöskään ymmärretyksi. Niinpä meillä reissu alkaa aina sillä, että pojat saavat käteensä SPR:n inforannekkeet, joihin tulee meidän yhteystiedot. Oma mieli on levollisempi, kun tiedän yhteystietojen olevan aina matkassa mukana.


Toinen ikävä asia matkalla on sairastuminen tai tapaturma. Jokunen vuosi sitten Kööpenhaminan reissulla ostimme pienen ensiapulaukun. Niin pienen, että sen heittää helposti mukaan vaikka käsilaukkuun. Sieltä löytyy niin haavansidontatarpeet kuin pieni lääkevarastokin. Kulkee meidän mukana kaikilla reissuilla. Pienistä haavereista selviydytään helposti sen avulla. Itse emme ole koskaan tarvinneet ulkomailla sairaanhoitoa, mutta lähipiirissä valitettavasti on. Siitä viisastuneena olemmekin tilanneet koko perheelle Kelalta Eurooppalaiset sairaanhoitokortit. Tuolla ilmaisella kortilla saa sairaanhoitoa, jos sairastuu äkillisesti tai joutuu tapaturmaan. Kortilla saa sairaanhoitoa samalla hinnalla ja samalla tavalla kuin maan omat asukkaat.


Luin myös jostain vinkin, että kannattaa skannata passit yms. tärkeät paperit vaikka omaan sähköpostiin tai pilveen. Jos katoaa matkalla niin sieltä helposti sitten löytyy...

No niin, nyt on varauduttu kaikenlaiseen. Seuraavaksi suunnittelemaan sitä mieluisampaa osaa eli matkavaatetusta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...