12.4.2015

On this earth, a shadow falls - Salon Veturitallissa

Eilen kävimme ennen mummin synttäri-illallista Salon taidemuseossa. Vanhaan, yli satavuotiaaseen veturitalliin tehty museo on kerännyt vuosien mittaan useita hienoja taidenäyttelyitä. Tällä hetkellä museossa rikotaan kävijäennätyksiä, kun näytillä on Nick Brandtin huikea valokuvanäyttely " On this earth, a shadow falls".


Nick Brandt on aloittanut uransa valokuvaajana ja lyhytelokuvaohjaanana tehden paljon mm. musiikkivideoita. Vuonna 1995 Brandt kuvasi Michael Jacksonin Earth Song - musiikkivideon Tansaniassa ja tuo kuvausmatka mullisti hänen uransa. Hän jätti nousevan uransa musiikkivideoiden ohjaajana ja keskittyi Afrikan luonnon kuvaamiseen ja luonnonsuojeluun perustamansa säätiön kautta.
Valokuvanäyttelyn 65 teosta ovat häkellyttävän tarkkoja eläinkuvia. Isokokoiset teokset ovat todella vaikuttavia. Näyttää kuin eläimet suorastaan poseeraisivat kuvaajalle. Valokuvat vaativat ottamaan askeleen lähemmäs katsomaan yksityiskohtia ja seuraavaksi taas pari askelta taaksepäin, jotta voi täysin vaikuttua kuvien tunnelmasta. Kuvien vieressä oli kiehtovia tarinoita tilanteista, joissa kuvat on otettu. Oikeaa hetkeä on odotettu päiviä, jopa viikkoja. Olisin voinut tutkia ja katsoa kuvia kauemminkin, mutta pari nopsajalkaa määritti tällä kertaa tahdin.

Suosittelen ehdottomasti käymään, jos täällä päin liikut. Näyttely on avoinna 17.5.2015 asti.


Mariankatu 14
24240 Salo

Ps. jos haluat lukea muutaman näyttelyn valokuvan kiehtovista taustoista, se onnistuu täältä. kuvan kohdalla kelaa sivun alalaitaan, sieltä löydät kuvaajan itsensä kertoman tarina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...