10.10.2015

Herkullinen loman aloitus Murenan kautta

Meillä on aloiteltu syyslomaa rennoissa merkeissä. Pitkästä aikaa viikonloppu, jolloin ei ole mitään ennalta suunniteltua tai pakollista. Oikeastaan mulla ei edes ole lomaa, pidän vain loppuviikosta pari ylityövapaata. Mutta tuntuu silti lomalta mullekin, kun ensi viikolla ei tarvitse viedä ketään kouluun tai päiväkotiin. Aion aloittaa taas päivät aikaisin, jotta pääsen jo kolmelta palaamaan lomalaisten luokse.

Loman aloitukseen kuuluu meillä perinteisesti herkuttelu paremmalla ruualla. Jotain muuta kuin "sitä samaa" mitä ruokalistalta useimmiten arkena löytyy. Tällä kertaa kurvasin perjantaina Herkku ja Lahja Murenan kautta ja nappasin mukaani perjantaikassin.

Perjantaikassi pitää sisällään yhden aterian tarvikkeet resepteineen. Omasta keittiöstä ei tarvitse löytyä kuin suola ja pippuri. Paitsi että perjantaikassi tuo helpotusta viikonlopun ruuanlaittoon, tulee sen myötä kokeiltua uusia ruokalajeja. Taisin jossain kohtaa mainita, että syksyn aikana aion taas kokeilla uusia reseptejä ja uusia makuja. Arvatkaa vaan, olenko tässä arjen pyörteissä kokeillut mitään uutta. Ajatuksen tasolle jäi se suunnitelma. Joten kaksi kärpästä yhdellä iskulla, nyt kokeillaan uutta. Murenan tarjoamat reseptit ovat poikkeuksetta olleet herkullisia ja siksi odotukset tällekin ruokalajille olivat kovat.


Tämänkertaisessa kassissa oli reseptinä Lohta ja sitruunaista inkivääririsottoa. Kassista löytyi tuoretta persiljaa, sitruunarisottoa, sipulia, valkosipulia, kasvisliemikuutiota, sitruunaa, inkiväärimurskaa, oliiviöljyä, parmesan-juustoa, lohta, porkkanaa ja kesäkurpitsaa. Kotikeittiöistä en todellakaan tarvinnut muuta kuin suolaa ja pippuria.

Ensin valmistettiin yrttiöljy. Tässä kohtaa hieman mokailin, sillä öljy olisi pitänyt laittaa syrjään odottamaan. Minä mitään ohjeita siinä kohtaa lukenut, vaan kuullotin risoton tässä öljyssä. Näin on tehty jossain aiemmin Murenasta saamassani ohjeessa ja sen jälkeen olen tehnyt aina niin risottoa tehdessäni (Suosittelen kokeilemaan, tuo risottoon ihanan maun. Yrttejä, öljyä, sitruunamehua, suolaa ja pippuria tehosekoittimessa yrttiöljyksi ja kuullotat risottoriisin siinä ennen nesteen lisäämistä). Onneksi tällä mokalla ei ruokaa pilattu vaan lopputulos oli todella maukas. Ajattelin tehdä saman "mokan" myös seuraavan kerran tätä tehdessäni...


Risoton hautuessa paistoin porkkanat ja kesäkurpitsat pannulla. Enpä olekaan ennen paistanut niitä maustetussa (valkosipuli-timjami) öljyssä. Lopuksi vielä vähän suolaa päälle.  Tästä tuli niin hyvä lisuke, että sitä tulen tekemään jatkossa muihinkin ruokiin. Sitten paistoin lohenpalat, jotka olin maustanut suolalla ja pippurilla. Lopuksi tein vielä yrttiöljyä toisen satsin, jotta sain sitä myös annoksen päälle.

Ja vaikka nyt itse kehunkin niin tämä ruoka oli jotain käsittämättömän hyvää. Aivan ravintolatasoa, hyvää ravintolatasoa. Ihanat makuyhdistelmät. Meillä on tapana sanoa pöydässä "hep", jos ruoka on erittäin hyvää. Tämä sai monta "hep" huutoa ja kaikki söivät lautasensa tyhjiksi. Kesäkurpitsat tosin muuttuivat valkoisella valheella kurkuiksi :)

Tämä resepti jää meillä aivan varmasti vakikäyttöön. Jos vesi herahti myös sinulla kielelle, kysäisepä reseptiä Murenasta. Mainitse samalla blogini nimi kassalla niin saat 10% alennuksen elintarvikkeista.

Meidän masterchef, minä olen saanut nimityksen apukokiksi.

Vatsat täynnä lähdimme retkeilemään Teijolle. Nyt vuorossa on koko perheen leffailta Big Heron kanssa. Huomenna pitäisi lähteä esikoisen kanssa kiipeilemään puihin Flowparkiin.


Postaus on tehty yhteistyössä Herkku ja Lahja Murenan kanssa.

2 kommenttia:

  1. Antaa hieman epäedullisen kuvan tästä blogista kun et vastaa lukijoiden kommentteihin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Pyrin aina vastaamaan jos on kysytty jotain, mutta ihan jokaiseen kommenttiin en tosiaan ole vastannut. Yritän tsemppailla sen suhteen jatkossa :)

      Poista

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...