1.10.2015

Menovinkki viikonloppuun - Slow food festival

Jos olet kiinnostunut luomu- ja lähiruuasta, kannattaa viikonloppuna ehdottomasti suunnata kohti Fiskarsia. Syksyinen Fiskars täyttyy lauantaina ja sunnuntaina lähiseudun tuottajista ja ravintoloiden pop up -pisteistä. Kyseessä on seitsemännet Slow Food Festivalit.


Oltiin viime vuonna ekan kerran ja päätettiin heti, että tänne tullaan uudestaankin. Paitsi, että Fiskars on aina kaunis ja sympaattinen, oli tapahtumassa hyvä fiilis, maistuvia herkkuja ja mielenkiintoisia tuotteita. Viimeksi ei oikein tiedetty millainen tapahtuma on, joten ei oltu osattu valmistautua kaikkeen siihen mitä oli tarjolla. Paikalla on tänäkin vuonna yli 60 tuottajaa, joten tarjolla tulee olemaan ruokaa moneen eri lähtöön. Lihaa, kasviksia, kalaa, hunajaa, makeisia, marjajalosteita, mehuja jne. jne. Kylmälaukku pakataan siis takaluukkuun varmuuden vuoksi.

Viimeksi myös tehtiin se virhe, että syötiin kotona ennen lähtöä. Ei sitten jaksettu ottaa kunnolla iloa irti kaikista pop up -ravintoloista ja niiden maisteluannoksista. Nyt lähdetään matkaan tyhjällä vatsalla ;)


Olen iloinen siitä, että pitkällinen väsytystaistelu alkaa tuottaa tulosta ja miehenikin on enenevässä määrin kiinnostunut lähi- ja luomuruuasta. Salossa alkoi tänä syksynä tauon jälkeen toimia taas ruokapiiri, jossa voi tuotteita tilata suoraan tuottajilta jakelupäiväksi. Mutta se on toinen tarina se...

Mutta kannattaa siis lähteä kohti Fiskarsia, jos kalenteri vielä antaa myöden.


Slow food festival 3.-4.10.2015
Fiskars
la-su klo 10-16

1 kommentti:

  1. Kiitos tuhannesti vinkistä!! Olen myös tuohon ruokarinkiin vastikään törmännyt, mutta tarkempi selvittely miten homma toimii on vasta työnalla.

    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...