8.11.2015

Isänpäivänä


Hyvää isänpäivää kaikille iseille!
Isänpäivää on meillä vietetty rauhallisissa merkeissä. Aamulla herätettiin iskä lahjojen kera. 4-vuotias pystyi kuin pystyikin pitämään lahjansa salassa H-hetkeen asti. Vaikeaa kyllä oli... Illalla viimeiseksi oli sanonut iskälle, että "Ethän mene katsomaan mun vaatekaappiin sukkahyllylle". Itsetehtyä risti-nolla peliä on pelattu tänään jo monta kertaa. Koululainen taas oli askarrellut hienon taulun, jossa oli isänpäiväsankarin kuva.

Hitaan ja rauhallisen aamun jälkeen viihdyinkin aika tiukasti keittiön puolella, sillä minun ja mieheni vanhemmat tulivat meille isänpäivälounaalle. Tarjolla oli aluksi Toast skagen avokado-raputäytteellä, pääruuaksi se kovasti kehumani Murenan syksyinen lohi sitruuna-inkivääri-risotolla. Jälkkäri oli kokonaan esikoisen käsialaa ja saimme herkutella kauden ensimmäisillä joulutortuilla.

Toast skageneiden ohje oli poimittu jonkun lehden mukana tulleesta Gasumin Köökki -reseptivihkosesta. Tosi herkullista. Tuossa vihkossa oli aika monta muutakin houkuttelevaa ohjetta.

 Toast skagen avokado-raputäytteellä

Saaristolaisleipää
200 g katkarapuja
1 avokado
1 tl sitruunamehua ja puolikkaan sitruunan kuori
1 pieni punasipuli
1 dl ranskankermaa
1 dl majoneesia
½-1 tl wasabia
1 tl hunajaa

Leikkaa saaristolaisleipä ohuiksi viipaleiksi. 
Kuutioi avokado kulhoon. Pese ja raasta sitruunankuori. Sekoita kuoriraaste ja sitruunamehu avokadon joukkoon.
Kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita ranskankerma, majoneesi, wasabi ja hunaja kulhossa. Maista ja lisää tarvittaessa wasabia. Lisää joukkoon avokadokuutiot, katkaravut ja punasipuli.
Lusikoi täytettä leiville. 

Tiesitkö muuten, miten on helppo tarkistaa avokadon kypsyys? Sen lisäksi että  kuoren väri on tumma ja se tuntuu pehmeältä, voi kypsyyden tarkistaa avokadon kannasta. Kun päästä nyppäisee pois sen kannan, paljastaa alla oleva väri kypsyyden. Vihreä on raaka, keltavihreä kypsä ja ruskea ylikypsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...