7.10.2014

Slow food festival

Viime viikolla mieheni ehdotti sunnuntairetkeä Fiskarsiin Slow Food Festivaleille. Olin jopa hieman yllättynyt, sillä meillä minä olen yleensä se, joka puhuu luomun ja lähiruuan puolesta. Ehkäpä aivopesuni alkaa pikkuhiljaa tuottaa tulosta...


Alkuun suunnittelimme koko perheen retkeä, mutta päädyimme kuitenkin viemään lapset mummilaan ja tehtiin sittenkin aikuistenretki. Joka olikin varmasti oikea ratkaisu, rauhassa kuljeskelu ja katselu harvemmin onnistuu kahden elohiiren kanssa.Slow food Festivalin teemana tänä vuonna oli "Lähiruokaa, luonnollisesti!" Paikalla oli kuutisenkymmentä ruuantuottajaa - ja myyjää, kalastajia, leipomoita, lihantuottajia, puutarhaviljelijöitä, ekotiloja ja ruokakäsityöläisiä. Lähellä tuotettua, luomua, kotimaista. Jo kuudennet festivaalit ja minä en ole näistä ennen kuullutkaan. Pöh!


Fiskars on ollut minulle pelkkä kesäkohde, joten oli kiva lähteä katsomaan kylää syksyisessä värityksessä. Täytyy kyllä sanoa, että kylmän tuulen puhaltaessa oli vaikea sitä tuttua Fiskarsin henkeä tavoittaa. Mutta festarit itsessään oli kiva tapahtuma, joten ensi vuonna suunnataan varmasti uudelleen paikalle. Väkeä oli mukavasti, ei kuitenkaan liikaa. Monilla osastoilla maistatettiin herkkuja ja lounas syötiin parinkin eri ravintolan pop-up pisteellä. Oi, mitä makuja... Ostoksiakin tehtiin, joten kaikinpuolin onnistunut reissu takana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...