31.12.2014

Back in business

Lokakuussa päätin, että bloggaaminen saa jäädä. Väsymys oli hurja eikä aikaa ja energiaa tuntunut olevan tähän tai oikeastaan yhtään mihinkään muuhunkaan. Ajattelin väsymyksen johtuvan siirtymisestä viisipäiväiseen työviikkoon, sillä ero nelipäiväiseen on ollut huima. Vähenevä päivänvalo ei mitenkään auttanut asiaa, vaan sohvan nurkka veti magneetin lailla luokseen iltaisin. Sitten alkoi järjetön, hakkaava yskä, joka lopulta ajoi minut lääkäriin. Diagnoosi keuhkokuume, johon ensimmäinen lääkekuuri ei purrut lainkaan. Lisää verikokeita ja uudet lääkkeet, diagnoosi mykoplasma. Olo helpottui hieman, mutta yskä jäi ja ääni lähti. Tästä kunto ei vaan ajankaan kanssa kohentunut. Heti kun lähdin kävelylle, tunsin sen seuraavana päivänä kropassani. Sen verran minua on peloteltu kaikilla jälkitaudeilla, että luovuin viikoiksi kokonaan liikunnasta. Silti tuli sairastettua vielä niin poskiontelontulehdus kuin enterorokkokin. Vihdoin kolmannen lääkekuurin jälkeen sumu tuntui hälvenevän päästä ja väsymys kaikkosi.

Omien sairastelujen lisäksi samaan aikaan sairastivat tietysti myös muut perheenjäsenet. Kahteen kuukauteen meillä ei ollut koko perhe terveenä yhtä aikaa. Nuhaa, yskää, kuumetta, korvatulehduksia, silmätulehduksia, enterorokkoa jne. You name it, we got it...  Siksi meidän arki onkin ollut syksyn totaalisen sekaisin. Monessa asiassa jouduttu menemään sieltä mistä aita on matalin, siirretty ja peruttu menoja, nukuttu huonosti. Menty poikkeusolosuhteissa.

Jotta syksyn synkkyys ei olisi tähän päättynyt, jouduimme hyvästelemään poikien isomummin viimeiselle matkalleen ennen joulua. On ollut sydäntä raastavaa kohdata lasten suuri suru. Kuusivuotias oli sekä hämmentynyt, surullinen että peloissaan. Monelaisia asioita pohdittiin yhdessä ja vakuuteltiin ikävän helpottavan ajan kanssa.


Tauko on siis ollut enemmän kuin paikallaan, mutta nyt mennään taas valoa kohti ja voimavaroja on enemmän. Tauon aikana tuli monen monta kertaa olo, että haluaisin kirjoittaa siitä ja tästä. Sen verran tähän touhuun on kasvanut kiinni. Lähdetään uudella innolla kevättä kohti.

Tänään sairastavat meille kutsutut vieraat, joten vietämmekin iltaa ihan oman perheen kesken. Suunnitelmissa syödä hyvin ja katsoa jokin lasten elokuva.  Hyvää Uutta Vuotta!


6 kommenttia:

 1. Huh, teillä on kyllä ollut hurja loppuvuosi sairastelujen osalta. Mutta toivotaan parempaa uutta vuotta!! Iloista vuodenvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää Uutta Vuotta myös teidän perheelle!

   Poista
 2. Ompas teillä ollut rankka syksy! Toivotaan että uusi vuosi tuo parempaa vointia tullessaan!

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...