26.12.2014

Tunnelmia joulusta...

Heipa hei! Ei olisi viikko sitten uskonut miten ihanat joulukelit tänne eteläänkin saadaan. Ihanaa, puhdasta lunta ja aurinkokin pilkisteli pitkästä aikaa taivaalta. Ja kerrankin niistä harvoista säteistä pääsee nauttimaan päiväsaikaan. Tänään tehtiin retki Teijolle samalla kun kävimme isopappaa moikkaamassa. Harmi vaan, että kameran akku hyytyi pakkasessa, sillä kuvattavaa olisi riittänyt kauniissa meri- ja kartanomaisemissa.

Ja onhan nämä päivät ihania muutenkin kuin kelin puolesta. Tykkään valmistella joulua, mutta kyllä parasta ovat nämä joulun ihanat pitkät pyhät. Olla vaan möllötellään. Koko porukka yhdessä. Katsellaan leffoja, luetaan kirjoja, syödään hyvin. Arki tuntuu olevan kaukana poissa ja oleillaan vaan omassa joulukuplassa. Ei tarvitse tehdä ruokaa, ei siivota, ei mitään pakollista.

Itse aatto meni hyvin perinteisissä merkeissä. Jännitys oli aamusta alkaen pojilla ihan käsinkosketeltavaa. Joulupukin kuumaalinjaa ja lumiukkoa katsottaessa ajatukset olivat selvästi jo joulupukin kohtaamisessa. Kun vieraat sitten iltapäivällä saapuivat ja käytiin joulupöytään, aika saikin yhtäkkiä siivet ja pukin koputus ovelle taisi yllättää kaikki. Pukki sai osakseen jakamattoman huomion ja hänen lähdettyään paperin rapina ja ilon kiljahdukset täyttivät ilman. Kyllä lasten ilo vaan tuo jouluun sen ihan oman tunnelmansa...


Vieraiden lähdettyä tutkittiin vielä pitkä tovi saatuja lahjoja ja pelattiin saatuja lautapelejä. Lasten mentyä nukkumaan jatkettiin vielä miehen kanssa pelaamista juustolautasten ääressä. Pelit kuuluvat meillä jouluun yhtä saumattomasti kuin hyvät kirjat ja elokuvatkin. Näillä samoilla linjoilla on jatkettu myös nämä seuraavat päivät. Nyt alkaa tosin jouluruoka jo riittämään, joten illalla tehdään kalkkunan tähteistä pitsaa...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...