24.1.2015

Rennon viikonlopun pataruoka

Viikonlopuissa eniten nautin aikatauluttomuudesta. Ei tarvitse koko ajan katsoa kelloa ja saa tehdä juuri sitä mitä huvittaa. Tänäänkin on ehditty vaikka mitä, mutta puuhailtu silti sellaisessa meille sopivassa tahdissa. Hidas aamupala, nopea käynti kaupungilla messuilla, ruuanlaittoa, yhden kyläluudan kotiinhaku. Sainpa iltapäivällä laitettua suksetkin jalkaan parin vuoden tauon jälkeen. Olinkin jo unohtanut kuinka mukavaa puuhaa tuo hiihtäminen on. Vakaa aikomus olisi vähän elvyttää tuotakin harrastusta talven aikana jos lumi vaan pysyy maassa.


Tällaisen talviviikonlopun helppoa herkkuruokaa ovat erilaiset padat. Tätä kana-pekonipataa tuli todella reilusti, joten ei taida tarvita huomennakaan miettiä ruuanlaittoa. Tässä padassa plussaa on hieman erilaiset kasvikset, ei aina sitä perinteistä perunaa ja porkkanaa. No, porkkanaa oli tässäkin, mutta kaverikseen se on saanut kesäkurpitsaa, bataattia ja lehtiselleriä. Maukasta ja helppoa.Paista pekonit padassa, lisää mukaan kanasuikaleet. Kun kanasuikaleet ovat paistuneet kypsiksi lisää mukaan sipulilohkot, pilkotut porkkanat, bataatit ja sellerit. Lisää mukaan vesi, riistafondi, punaviini ja mausteet. Valkosipulikynnet voi jättää kokonaisiksi.  Anna hautua kannen alla kunnes kasvikset ovat melkein kypsiä. Lisää vasta tässä vaiheessa pilkottu kesäkurpitsa. Anna kypsyä vielä hetki. Halutessasi voit suurustaa liemen maizenalla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

***********

Huomiselle odottaisi pieni raivausprojekti. Kirppisprojekti tuli viime viikolla maaliin ja nyt nuo takaisin kotiin tulleet tavarat odottavat vielä lajittelua. Osan jo heijasin UFFiin, mutta vielä olisi pari kassia läpikäymättä. Todella positiivisesti yllätyin taas kirppistelyn tuloksesta. Kaapeista saatiin meille turhaa tavaraa pois reilusti ja samalla matkakassa kasvoi mukavalla summalla. win-win.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...