3.6.2015

Iltatorikausi alkaa

Varma kesän merkki kotikaupungissani on torstain Suvisalon iltatorit. Salon tori täyttyy jo heti aamusta myyntikojuista ja kello kolmen jälkeen iltapäivällä otetaan myös lähialueet myyntikäyttöön. Iltatorilta löytyy kaikenlaista myyjää. On kukkia, ruokaa, krääsää, mutta mielenkiintoisampana tietenkin kirpputorimyyjät. Iltatorit ovat käytetyn tavaran kultakaivos. Torilta löytyvät omat myyntialueet niin lapsille kuin ammattimaisemmillekin myyjille. Joku hyvä löytö pilkkahintaan kruunaa illan.

Kuva: http://www.saloniltatori.fi/
Kuva: http://www.saloniltatori.fi/
Torstai-illan huipennus on aina kuudelta aloittava esiintyjä. Lavalla nähdään vuosittain paikallisia tulokkaita kuin myös valtakunnallisia tähtiä. Pari vuotta sitten Cheek veti torille 13 000 katsojaa. Pientä tungosta oli silloin havaittavissa....
Kuva: http://www.saloniltatori.fi/
Huomenna iltatorikauden avaa Jari Sillanpää ja Men in Black orkesteri. Ja voisin kuvitella torin pullistelevan Siltsu-faneja, Muita kesän artisteja ovat mm. Neljä Ruusua, Maarit ja Sami Hurmerintas Meiju Suvas. Kauden päättää elokuun lopussa perinteisesti aina uusi tangokuningas.

Iltatorit ovat monille täkäläisille se must-juttu ja torilla käydään joka viikko tapaamassa tuttuja. Joskus tuli itsekin käytyä torilla enemmän, mutta viime vuosina on jäänyt vähemmälle. Lastenvaunut ja väenpaljous ei ole ollut se houkuttelevin yhdistelmä. Koska työskentelen ihan torin lähettyvillä, olen usein kiertänyt torin lounastunnilla. Silloin tosin missaa ne parhaimmat kirppislöydöt, jotka levitetään torille kolmen jälkeen. Jospa tänä kesänä tulisi taas käytyä useammin.

Summa Summarun, tarkoitus oli kertoa, että mun mielestä iltatorit tarjoaa kesäisen Salon parhaita paloja. Kannattaa tulla ajan kanssa fiilistelemään, torikahvilla haukkaamassa uunituoreet munkit ja tehdä löytöjä kirppispöydistä. Säpinää ja tohinaa riittää....

1 kommentti:

  1. Fiilis torilla tosiaan on ihan omanlaisensa.. Itse ihmettelin pitkään tänne muualta muuttaneelta tätä salolaisille niin rakasta perinnetta ja vannoin ettei minua saa tuohon väenpaljouteen tungeksimaan niitä samaisia kahveja ja munkkeja nauttimaan vaan kuinkas kävikään ;)
    Ihana tapa viettää perheen kanssa yhteistä torstai iltapäivää/iltaa, muttei kuitenkaan nyt ihan joka torstai ;))

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...