17.6.2015

Koko perheen Legoland

Pääkohde meidän Tanskan reissulla oli tietenkin Legoland, tuo pienten palikoiden luvattu maa.  Ei tarvitse varmaan mainita, että meidän pojat olivat aivan intsinä tuosta kohteesta jo viikkoja etukäteen. Google Mapsin kautta tehtiin etukäteen virtuaalimatkoja huvipuistoon ja suunniteltiin tarkkaan mihin mennään ensimmäisenä. Päätimmekin siis panostaa kohteeseen kunnolla ja majoituimme aivan Legolandin porttien vieressä olevaan Legohotelliin. Aika hintava ratkaisu, mutta antoi elämyspuolella paljon. 

Tutkin etukäteen paljon erilaisia lippuvaihtoehtoja Legolandiin. Sellaisia "lapsi ilmaiseksi maksavan aikuiden seurassa" -lippujahan tuntuu saavat monestakin paikasta, nettilipuissa taas oli eri hinta kuin paikanpäällä ostettavissa lipuissa. Keskustelupalstoilla annettiin sekalaisia neuvoja miten liput saa hankittua edullisimmin.  Loppujen lopuksi huonetta varatessa valitsin paketin, jossa oli mukana kahden päivän liput huvipuistoon koko perheelle. En tiedä oliko edullisin ratkaisu, mutta ainakin helpoin meille...

Legoland huvipuistona


Legoland oli juuri sitä mitä odotettiinkin. Paljon katsottavaa ja koettavaa koko perheelle. Pääsylipun hintaan sisältyivät kaikki laitteet, 4D elokuvat ja akvaariot. Muutamia toimintapisteitä oli, jossa muutamalla eurolla sai ostaa lapselle muiston esim. kullanhuuhdontapiste, jossa lapsi pääsi huuhtomaan kultaa ja tuosta löydetystä kullata "puristettiin" kultainen mitali tai intiaanipäälliköltä sai ostaa nuotioleipää paistettavaksi ja intiaanipäähineen. Lisäksi monissa laitteissa oli kamerat ja niillä otettuja kuvia myytiin laitteiden ulkopuolella. Mutta pelkällä pääsymaksulla saa kyllä huvitella ihan tarpeekseen. Ylimääräistä rahaa kannattaa varata sitten shoppailuun ja ruokailuun. Iso, iso legokauppa pullisteli houkutuksia ja uutuuksia. Hinnat olivat mielestäni samaa luokkaa kuin Suomessakin.  Ruokakin oli mielestäni samoissa hinnoissa kuin täällä ja erilaista tarjontaa oli paljon.
Meidän pojat ovat 4 ja 6 vuotta ja molemmille löytyi puuhaa riittävästi kahdeksi päiväksi. Isomman suosikkeja olivat kummitustalo ja ritarilinnan vuoristorata, pienempi tykkäsi kaikista laivoista, joita pääsi ohjaamaan. Molempien suosikki oli myös 4D elokuvat, joissa tuulet ja sadepisarat saivat aikaan huikean elämyksen. Ja pakko vielä mainita teatteriesitys, joka katsottiin kahdesti läpi. Laitteissa oli pituusrajat, jotka ainakin meidän pojille olivat juuri sopivat. Kaikkein hurjimpiin laitteisiin eivät olisi päässeet, mutta enpä olisi uskaltanut mennä itsekään. Melkein kaikkiin laitteisiin pääsivät myös aikuiset, joten tuli itsekin kieputtua enemmän kuin vuosiin. Ja hauskaa oli meillä kaikilla.


Myös aikuiselle riitti katsottavaa ja viihdyimme paremmin kuin hyvin. Legoista tehnyt tarkat kopiot eri rakennuksista olivat upeita. Lisäksi koko huvipuiston alue oli todella kaunista katseltavaa, sillä se oli hyvin puutarhamainen. Kauniisti hoidettu ja kukkaloistoa riitti vesiputouksineen. Näin aikuisena sitä kiinnittää huomiota yksityiskohtiin ja osaa arvostaa loppuun asti mietittyjä juttuja. Henkilökunnan pukeutuminen teemojen mukaan, eri alueiden omat äänimaailmat, pienten lasten huomioiminen henkilökunnan puolesta jne.Kesäkuun alku on siitä mukavaa aikaa reissata, että kesän ruuhkat eivät oli vielä alkaneet. Nytkin käveltiin suoraan laitteelta toiselle ja missään ei jonotettu paria minuuttia kauempaa.  Eli suosittelen jälleen alkukesää tällaisille kohteille, ainakaan meidän jannujen kärsivällisyys ei vielä riitä kovin pitkiin jonotuksiin.

Lego-hotelli

Myös Legohotelli osoittautui odotusten mukaiseksi. Auton sai parkkiin jo aamulla hotellin parkkipaikalle (maksu sisältyi huoneen hintaan) ja hotellin läpi pääsi suoraan huvipuistoon. Kesken päivän oli mahdollista piipahtaa alueen ulkopuolella ja palata taas takaisin. Itse huoneen sai käyttöön vasta klo 15, mutta eihän me silloin vielä maltettu lopettaa huvittelua vaan nautittiin sulkemisaikaan saakka. Olimme varanneet hotellista teemahuoneen, jossa sisustus oli merirosvoteemainen. Koko käytävä oli täynnä piraattihuoneita ja myös käytävät oli "puettu" teeman mukaan. Oli kuin laivan kantta pitkin olisi saapunut huoneisiin. Huoneissa oli lapsille pienet lego-yllätykset ja lisäksi iso purkillinen legoja leikittäväksi paikan päällä.Huoneen hintaan kuului myös naapurissa olevan uimahallin käyttö. Tätä varten piti respasta pyytää erillinen lipuke. Uimahalli oli aika perus, mutta hallista löytyi reilunkokoinen lastenallas ja iso liukumäki. Jo ne riittivät tekemään pojista onnellisia. Äidin onnellisuuteen riitti poreamme ;)

Hotellissa oli useita leikkipaikkoja lapsille ja legoja riittämiin. Myös pelinurkkauksia isommille lapsille löytyi. Hotellin aamupala oli myös sarjassa "perus", mutta meidän poikiin vaikutuksen teki mahdollisuus paistaa lettuja aamupalaksi. Lettuja ja mansikkahilloa, mitä sitä pieni poika muuta tarvitsee aamulla käynnistyäkseen.

Summa summarum, suosittelen Legolandia ehdottomasti lapsiperhekohteeksi. Antaa varmasti jokaiselle jotakin. Oikeastaan en löydä mitään muuta moitittavaa kuin Legohotellin heikon wifin...

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa aivan loistavalta reissulta! Tämä kohde tulee koluttavaksi meillekin, kunhan pienin vähän vielä kasvaa... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kiva reissu ja suosittelen kohteeksi, Siellä viihtyy niin isot kuin pienetkin!

      Poista

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...