21.2.2016

Kevätväsymystä
Hetken taas jo ihmettelin, mikä on kun ei kiinnosta, ei innosta, väsyttää ja harmittaa. Kaikki on vaan latteaa ja harmaata. Suunnitelmat eivät etene ja yleisesti ärsyttää.

Sitten alkoi jostain mielen sopukoista nousta ajatus, että tämähän on tuttu tunne. Muiden hehkuttaessa piteneviä päiviä ja tulppaanikimppuja, mua väsyttää eikä valoa tunnu näkyvän missään. Etsin vikaa suuremmasta kuvasta, kunnes muistan tämä on mulle se raskain vuodenaika. Mua ei syksyn pimeys ei haittaa tai väsytä, silloin suunnitellaan joulua ja poltellaan kynttilöitä. Mutta tässä kohtaa vuotta ahdistaa.

Yleensä jo tähän havahtuminen auttaa. Ei ole mitään vikaa missään vaan se on tämä vuodenaika, se on tämä "mun juttu", se on tämä kevätväsymys. Kohta fiilis taas nousee ja saan minäkin kiinni kevään odotuksesta.  Pitäisi varmaan kirjoittaa kalenteriin valmiiksi "kevätahdistus" niin ei tarvitsisi turhaan pohtia missä mättää.

Ehkäpä nousu alkaa jo tästä viikosta. Pidän muutaman ylimääräisen vapaan lomaillakseni perheen miesväen kanssa. Suunnitelmissa on nukkua pitkään ja rentoilla.

PS. Iloa harmauteen tuo kukkiva orkidea. Sain tämän Ikeasta muutamalla eurolla ostetun orkidean kukkimaan uudelleen. Nämä kukat aukesivat ennen joulua ja edelleen ovat täydessä terässä. Ilmeisesti mun hoidakunmuistat -menetelmäni puree siihen...

4 kommenttia:

 1. Mulla on ihan sama juttu! En ole koskaan tykännyt keväästä, siinä on jotain masentavaa, mitä en osaa edes selittää ja harva ymmärtää! Mutta siihen tosiaan on varma katoamiskeino: aika :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, etten ole ainoa, jolla energiat katoaa näin kevään korvalla. Onneksi tosiaan koko ajan mennään vauhdilla kesää kohti...

   Poista
  2. Uusi lukija täällä, hei! Minuakin on aina ahdistanut kevät, varsinkin Suomen kevät. Ensin on ne likaisen harmaat sulavat lumikasat ja sen jälkeen paljas ruskeanharmaa maa. Nykyisin asun Lontoossa ja täällä kevät on paljon mukavampaa aikaa, koska on niin paljon ikivihreitä kasveja kaikkialla, kirsikankukkia ja magnolioita. Siitäkin huolimatta keväisin tulee yleensä se vaihe, kun kaikki on jotenkin, plaah.

   Poista
  3. Kiitos Kookoo kommentista! Hassu sattuma, että juuri olimme Lontoon kevättä ihastelemassa. Varsinkin kukkivat magnoliat saivat sydämen sykähtämään. Ihana kaupunki!

   Poista

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...