24.6.2012

The perunasalaatti

Uusien perunoiden sesonkiaikaan sopii loistavasti tämä perunasalaatti. Salaatti sopii lihan tai kalan kaveriksi. Meillä syötiin tätä nyt juhannuksena tonnikalapihvien kera. 

Tämän perunasalaatin perusohjeen olen saanut ystävältäni. Vuosien mittaan olen kokeillut siitä erilaisia versiota.  Ohje on aika vapaamuotoinen ja sitä voi varioida eri raaka-aineilla. 


Perunasalaatti

1,5 kg uusia perunoita
1 sipuli
1 prk aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
basilikaa /rucolaa/persiljaa tai vaikka kaikkia
oliiviöljyä
pinjansiemeniä /auringonkukansiemeniä
suolaa
(parmesanjuustoa)

Keitä uudet perunat kypsiksi kuorineen. Perunoiden kypsymisen aikana ehdit hyvin tehdä kastikkeen.
Laita sipuli, tomaatit ja yrtit tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Lisää suolaa ja öljyä tarpeen mukaan. Kastike saa olla aika paksua tahnaa, jotta se jää perunoihin kiinni. Paahda siemeniä hetki pannulla. Voit laittaa myös ne tehosekoittimeen tai lisätä kastikkeeseen kokonaisena. 

Kippaa perunat isoon astiaan. Isoimmat kannattaa halkaista, mutta perunan palat saavat olla kookkaita. Lisää kastike ja sekoita. Tarkista suolan määrä. Halutessasi voit raastaa päälle parmesanjuustoa.

Salaattia voi tosiaan soveltaa. Usein laitan kokonaisen ruukullisen persiljaa, tällä kertaa sitä ei ollut eli laitoin mukaan vain basilikaa. Rucola sopii myös mainiosti mukaan. Suolaksi sopii hyvin suolankukat tai joku muu sormisuola, mistä jää salaattiin pieniä "sattumia". Parmesanjuustoa voi laittaa tai olla laittamatta, sekoittaa mukaan tai lisätä annoksen päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...