5.5.2014

Minttu ja suklaa yhteen soppii...

Viikonloppuna kahviteltiin jälleen kakun äärellä. Tällä kertaa vietettiin omia synttäreitäni. Tässä kohtaa ikä on jo tietyllä tavalla menettänyt merkityksensä. Itseasiassa luulin hetken täyttäväni vuoden enemmän kuin oikeasti täytinkään. No, ikä on vaan numero ja synttärit hyvä syy lipsua arjesta ja nauttia syntisestä suklaasta kakun muodossa.


Minun paha tapani on repiä ja kopioida lehdistä ruokaohjeita. Koko ajan ja jatkuvalla syötöllä. Niinpä niitä on yksi järkyttävän iso laatikollinen. Hyvässä sekalaisessä järjestyksessä. Aina välillä otan itseäni niskasta kiinni ja perkaan ohjeista osan pois, mutta uutta silppua tulee jatkuvasti.

Tämä herkku taisi olla Kodin Kuvalehden sivuilta revitty. Mutakakku on herkkuani, mutta oli kiva saada siihenkin jotain uutta twistiä. Tosin siinä missä mutakakkuohje on simppeliäkin simppelimpi, on tässä jo muutama työvaihe enemmän. Mutta lopputulos kruunaa vaivan. Minttu ja suklaa, loistava yhdistelmä.


Minttusuklaalla maustettu mutakakku

1,5 dl pullomargariinia
150 g minttusuklaata
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 dl venhäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2,5 dl fariinisokeria
 3 munaa
1 dl maitoa
(1 dl pähkinä- tai mantelirouhetta)

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele n. 24 cm irtopohjavuoka. Sulata margariini ja suklaa. Jäähdytä.  Minulla oli Maraboun minttusuklaata, mutta se ei krokanttien takia sulanut oikein kauniisti. Maku oli erinomainen eikä tuo kakun tekoa millään lailla haitannut, mutta joku muu suklaa voisi toimia paremmin. Tai vaikka tavallinen suklaa ja minttuaromi ...

Yhdistä kaakaojauhe, venhäjauhot ja leivinjauho. Vaahdota fariinisokeri ja munat. Tässä kohtaa alkuperäinen ohje oli vähän epäselvä sen suhteen miten kaikki aineet lopulta yhdistetään toisiinsa. Minä yhdistin kuivat aineet muna-sokerivaahtoon. Sen jälkeen mukaan suklaa ja lopuksi maito ja pähkinärouhe. Tuota pahkinärouhetta kakku ei mielestäni olisi välttämättä vaatinut ja ensi kerralla taidan jättää sen pois. 

Ohjeen mukainen paistoaika oli 25 minuuttia. Minulla vaati melkein 35 minuttia, että oli sopivaa. 

Ohjeen mukaan kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Jos maltat odottaa niin kauan, tarjoile marjojen ja kermavaahdon kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...