21.3.2015

Lauantain herkkuhetki

Elämä on selvästi voittanut täällä sairastuvalla. Koska eilen kuumeiltiin, ollaan tämä päivä vietetty vielä neljän seinän sisällä. Energiaa tosin alkaa olla enemmän kuin tupaan mahtuu. Tiedätte ehkä miten paljon energiaa kahteen poikaan kertyy kun pari päivää menee levätessä. Ovat kuin sheikattuja vissypulloja, energia purkautuu syöksymällä ja törmäilee seiniin. Hyvässä ja pahassa. Vaikka hermoja tänään vaaditaankin niin silti mieluummin katselen näitä sähikäisiä kuin sohvan pohjalla kalpeana makaavia potilaita.


Kun pari päivää meni lähinnä paastotessa, oli ilo kuulla ruokatoiveita pikkumiehiltä. Pannukakkua toivottiin ja pannukakkua myös syötiin. Ohjeena käytin tätä vanhaa tuttua reseptiä, joka on mielestäni ehdottomasti paras pannukakkuohje mitä maa päällään kantaan.

Aikuisempaan makuun lauantaiherkku on tänään patonki ja thaimaasta inspiraationsa saanut chiliöljy. Tätä öljyä on alunperin tehty meillä paistin kaveriksi, jolloin loppuöljy on kaavittu leivällä purkin pohjalta. Nyt jo muutama viikonloppuna peräjälkeen on tehty öljyä ihan varta vasten patongin kaveriksi. Sillä se todella vie kielen mennessään.


Tämä öljy on mieheni käsialaa ja siksi tarkkoa mittoja ei ole tarjolla. Öljy tehdään fiilispohjalta ja maku vaihtelee hieman joka kerta. Chilin mukaan voi sitten valita kuinka väkevää öljystä tulee. Meillä oli viime kesänä niin ärhäköitä chilejä, että pari pientä riittää maustamaan koko satsin. Meillä chilit tuottivat viime kesänä tosi ison sadon, joten niitä pakastettiin pussikaupalla myöhempää käyttöä varten. Pieni vinkki myös yrttien ystäville. Lidlissä myydään ainakin kausittain pakastekuivattuja yrttejä ja tämä korianteri korvaa hyvin tuoreen. 


Nyt vielä pienelle iltalenkille ja sitten herkutellaan!

3 kommenttia:

 1. Heippa, olipa kiva löytää samalla suunnalla bloggaavia!! Öljy menee ehdottomasti kokeiluun, itse olen tulisen ruoan ystävä joten pientä potkua patonkien oheen on vain tervetullutta :) ihanaa kevään jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiva kun kävit :) Mukavaa että tältä seudultakin löytyy bloggareita. Pitäisiköhän verkostoitua paremmin....

   Poista
  2. Niin on! Kovin yksinäistä puuhaahan tämä bloggaaminen välillä on, joten itse olen aina verkostoitumisen kannalla ;)

   Poista

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...