7.8.2015

Kesä Tammisaaressa

Viime viikonloppuna palautettiin haikeina meidän kesäkodin avaimet. Vaikka ihan kaikkia meidän suunnitelmia ei päästykään toteuttamaan, niin kokemus oli ehdottoman positiivinen.

Mehän siis vuokrasimme Tammisaaresta tuttavapojan opiskelija-asunnon heinäkuuksi. Ajatuksena oli viettää aikaa rannalla maaten ja uiden. Tutustuen Tammisaaren uusiin puoliin ja ympäristöön. Alkuosa noista suunnitelmista jäi toteutumatta, koska Suomen kesä... Niinä muutamana aurinkoisempana päivänä mereltä puhaltanut kylmä tuuli teki rantafiilistelyn mahdottomaksi. Joten ei uimista tai rantaelämää tänä kesänä. Tästä syystä myös Tammisaaressa vietetty aika jäi pienemmäksi kuin ajattelimme. No, onneksi saimme asunnon niin edullisesti, ettei täydellisten rantapäivien puuttuminen jää harmittamaan.

Suunnitelman loppuosa sensijaan toteutui hyvin. Tammisaari on meidän jokakesäinen kohde, jossa yleensä päivät ovat menneet hyvinkin saman kaavan mukaan; uimaan, leijonapuistoon, Albatrossille syömään, kaupunkikierros, kotiin. Ja toistettu sama tarvittaessa useamman kerran kesän aikana. Nyt tuli nähtyä uusia puolia kaupungista, kuljettua uusia katuja, löydettyä uusia kohteita. Alla muutama vinkki...


Leijonapuiston vieressä oleva Stallörenin puisto on kiva, mutta vanhan kaupungin toiselta puolelta löytyy ainakin omaan makuuni kauniimpi puisto Skepparträdgården. Myös tuosta puistosta löytyy lapsille kiva (tosin paljon leijonapuistoa pienempi) leikkipaikka. Usein tuosta ohitse kävellessä puistossa oli käynnissä puistojumppia, välillä useampia samaan aikaan. Joogaa puistossa merinäköalalla. Aika houkuttelevaa! Puistosta löytyy myös näppärä geokätkö, jota suosittelen harrastajille.

Lapsellisille suosittelen Tammisaaressa uimahallia. Se on pieni, mutta suht uusi ja viihtyisä. Sieltä löytyy liukumäki ja iso lastenallas, isommille lapsille kiipeilyseinä, josta voi hypätä altaaseen. Aikuisille taas poreallas oli sijoitettu mukavasti aivan lastenaltaan tuntumaan :)

Perheen miesväki kävi myös tutustumassa Ramsholmenin luontopolkuun, jonka alkuosa oli vaikuttanut kivalta. Retki jäi valitettavasti lyhyehköksi, koska luonto oli kutsunut myös nuorta pariskuntaa. Touhujen takia mieheni joutui kääntämään oman retkikunnan suunnan takaisin parkkipaikalle ;)


Tammisaaressa on monia kivoja ruokapaikkoja. Tämän kesän uutuuksia oli ainakin rannassa oleva Niska ja Kustaa Vaasan kadulla oleva pieni sushipaikka. Aiemmin ollaan usein syöty Albatrossissa, mutta nyt kokeiltiin myös muita. Niskan ja sushin lisäksi on pakko nostaa esiin leirintäalueella sijaitseva Steakhouse Bossa Nova. Pikkuisen poissa kaupungista, mutta sinne kannattaa kurvata kun haluaa syödä hieman fiinimmin. Ruoka oli herkullista ja annokset kauniita. Ravintola sijaitsee ihan meren äärellä ja tarjoaa mukavat puitteet lounaalle tai päivälliselle.


Koska Tammisaari on niin pieni, kannattaa ehdottomasti tutustua kaupunkiin kävellen. Vanhan kaupungin kujat ja talot ovat ihania. Harmi vaan, että korkeat aidat estävät parhaimmat näkymät suloisille sisäpihoille. Tiistai-iltaisin pieniä kujia voi fiilistellä Cafe Gamla Stanista tulevan livemusiikki tahtiin.

Vanhan kaupungin vastapainoksi kannattaa myös tutustua Kråkholmenin edessä olevaan uuteen asuinalueeseen. Modernit rakennukset merinäköaloilla tuovat eteen täysin toisenlaisen Tammisaaren. Tuolle alueelle ollaan rakentamassa lisää tyylikkäitä kerrostaloja ostoskeskuksineen. Onkin mielenkiintoista nähdä miten katukuva muuttuu parin vuoden sisällä tuossa kohtaa.

Kaikenkaikkiaan ollaan tosi tyytyväisiä meidän kesäasuntoprojektiin. Ja ehdottomasti tehdään tämä uudelleenkin jos on mahdollista. Tammisaaressa tai jossain muussa kaupungissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...