2.8.2015

Lomaviikon ohjelmaa

Koska hellekelit edelleen loistavat poissaolollaan, on tätä lomaa leimannut tehokkuus. Aikaa on ollut käyttää kaikeen muuhun kuin rannalla lekotteluun. Se meidän dominoefekti on pyyhkäissyt läpi koko talon siirtyen jo autotallin puolellekin. Siellä on tehty tehosiivous ja viimein heitetty pois kaikki raksa-ajan jäänteet. Mies on hionut lattiaa ja maalannut kattoa. Hankittiin sinne myös arkkupakastin ja ensimmäiset kesän maut on sinne talletettu. Mansikkaa, vadelmaa, sieniä...

Sisällä ovat kalusteet löytäneet uudet paikkansa ja tarpeettomista päästy eroon. Ai että mä tykkään näistä FB:n kierrätysryhmistä. Meille tarpeettomat löysivät uudet kodit muutamissa minuuteissa. Mies nimitti meidän eteisen "lähtevän tavaran terminaaliksi" kun vuorotellen kuskasin tavaroita siihen odottamaan noutajaa. Feng shuit parani kerralla kun pääsin ylimääräisestä eroon.

Kuvissa mieheni isovanhempien luota saatu vanha senkki, joka sopi kuin nakutettu työhuoneeseemme. Sen vitriinistä löysivät paikkansa niin isoäidin nypläämät pitsit kuin isoisän vanha kamerakin. Senkki täynnä hyviä muistoja.

Pari päivää ehdittiin viime viikolla nauttia Tammisaaressakin, kesäasunnon viimeisiä hetkiä. Ajeltiin uudelleen myös Hankoon. Tällä kertaa Hanko näytti parhaita puoliaan, vaikka lämpö edelleen puuttuikin. Hyvää ruokaa, istuskelua puistossa ja pientä kiertelyä kaupungin kaduilla. Saattaapi olla, ettei seuraavaa reissua tarvitse odottaa seitsemää vuotta.

Yksi lomasuunnitelmistani oli Helsingin visiitti. Suunnitelma eli viime metreille, mutta lopulta karkasin perjantaina ja vietin päivän Helsingissä yksikseni. Kiertelin kirppareilla, tutustuin uusiin kulmiin pääkaupungistamme, nautiskelin lounasta Kaivopuiston rannassa ja pakoilin lopulta sadetta kauppakeskuksissa. Ja vannoin taas kerran, että tätä pitäisi tehdä useammin...

Viime viikko piti sisällään myös mulle tyypillisen "lomaloppuu - kaikkikaatuupäälle" -ahdistuskohtauksen. Samanlaisista fiiliksistä kirjoittelin viime vuonna samaan aikaan. Liittyy siihen, kun loma alkaa kääntymään loppupuolelle ja tuntuu, että miljoona asiaa on vielä tekemättä. Luvattu käydä siellä ja täällä, kutsua ne ja noi, tehdä sitä ja tätä. Lisäksi pitäisi hoitaa nämä ja ne asiat. Syksyyn liittyviä käytännön asioita, jotka tulevat joka vuosi eteen olevinaan yllättäen. Kaikki tämä muuttuu päässä vellovaksi ylitsepääsemättömäksi myrskyksi, josta ei saa millään kiinni.

 Päivän taas tuskailin ennenkuin sain kaivettua paperia ja kynän esiin. Täytin paperin kaikilla muistettavilla ja hoidettavilla asioilla. Kaaos selkiytyi jo kirjoittaessa. Tuli suunnitelma. Tuli ostoslista. Tuli kalenterimerkintöjä. Nyt ostoslistalla olleet jutut on jo hankittu, hoidettu monta ilmoittautumista harrastuksista hippokisoihin. Kalenteri on hiottu viimeisen lomaviikon osalta kuntoon. Nyt voin toivottavasti nauttia levollisin mielin ensi viikosta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...