9.8.2015

Loman loppu

Niin se vaan loppuu, loma... Vaikka näyttääkin siltä, että kesä vasta alkaa. Loma taitaa olla onnistunut, sillä olo on rentoutunut ja alkaa olla jo ikävä arjen puuhiin. Jostain syystä kulunut loma on tuntunut pidemmältä kuin kolme viikkoa. En tarkoita, että tylsältä pitkältä vaan että olemme ehtineet tehdä niin paljon kaikkea. Tähän on varmaan vaikuttanut myös kesän normaalista poikkeava työmoodi. Menin tuntia aiemmin töihin ja lopettelin jo kolmen aikaan, perjantaisin jo yhdeltä. Tuota moodia kun pystyisi jatkamaan syksynkin, mutta valitettavasti arki palaa myös aikatauluihin.

Kuluneella viikolla teimme vielä muutaman kivan kesäretken. Keskiviikkona vietimme miehen kanssa aikaa kahden Turussa. Hengailtiin vaan kaupungilla, käytiin kahvilla Aurajoen rannalla, nautittiin sushista terassilla.
Torstaina käännettiin auton nokka kohti Kasnäsiä, myöskin meidän jokakesäinen kohteemme. Pulikoitiin kylpylässä ja nautittiin saaristolaispöydän antimista. Kotiin lähtiessä poikettiin vielä mainetta niittäneessä Farmors Cafessa. Miksiköhän ei olla aiemmin käyty, vaikka on ihan matkan varrella?
Högsåran saaressa oleva kahvila on erityisesti merillä liikkujien suosiossa ja venelaiturilla kävikin aikamoinen kuhina. Vanhassa pihapiirissä oleva kahvila oli todella idyllinen. Pöytiä oli pitkin pihaa, lampaat määkivät viereisessä aitauksessa. Kahvilan puolella sai kakunpalat leikata itse ja ensimmäistä kertaa minulle on kahvilassa sanottu "otitpa pienen palan, leikkaa nyt ihmeessä lisää".Kakkujen lisäksi tarjolla näytti olevan ainakin herkullisen näköisiä salaatteja.  Koska saareen mennään lossilla kannattaa aikataulut tarkistaa ennen menoa. Me nimittäin emme tarkistaneet ja palatessamme lossirantaan huomasimme olevamme paikalla juuri tauon aikaan. Onneksi oli yksi kesän kauneimpia päivä ja puolentoista tunnin odottelu sujui auringosta ja lämmöstä nauttien.


Kuluneella viikolla saatiin myös huonekaluvalssin päätöstahdit otettua. Koululaispöytä saapui vihdoin ja viimeiset ylimääräiset kalusteet sain ovesta ulos uusiin koteihin. Hassua miten palaset joskus loksahtelevat paikoilleen. Tällaista muutosrumbaa ei kyllä ollut näköpiirissä kun lomaa aloitettiin, pienestä jutusta alkoi isompi muutos. Mutta hyvä niin, lopputulos miellyttää silmää ja pääsin eroon kaikista niistä kalusteista joista halusinkin.

Tänään päätettiin kesäloma tiukkaan rutistukseen Puuhamaassa. Tulevalla viikolla alkaakin arki isolla A:lla. Työt, koulut ja päiväkodit alkavat. Yritän kuitenkin muistaa, että elokuu on vielä kesäkuukausi ja kaikkea kivaa ehditään vielä puuhailla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...