21.3.2016

Halpamatkalla HelsingissäTalviloma aloitettiin mukavasti aikuisten kesken Helsingissä. Kyseessä oli varsinainen halpamatka, sillä hotelliin käytettiin vanhentumassa olevat palkintopisteet ja matkatkin taitettiin edullisesti Express bussilla.

Ollaan usein suosittu Scandicin hotelleja lasten kanssa matkustaessa. Syynä lähinnä se, että tietää aika tarkalleen mitä saa. Nyt yövyimme Scandic Grand Marinassa ja tykättiin hotellista kovin. Usein ollaan Helsingissä yövytty Marskissa  sen keskeisen sijainnin takia, mutta hotellina Grand Marina miellytti paljon enemmän.

Reissulle ei ollut mitään suunnitelmia, mikä sinänsä on harvinaista minulle. Yleensä askelmerkit on hyvinkin tarkkaan mietitty. Nyt lähdettiin vaan fiilistelemään. Kierrettiin ajan kanssa Akateemisessa ja Stockkan herkussa. Mä olen varmaan jossain edellisessä elämässä ollut kirjastossa töissä. Nautin sekä kirjastossa että kirjakaupoissa kiertelystä. Hipelöin kirjojen kansia. Lueskelen takakansia. Vaellan osastolta toiselle. Laadin mielessäni listoja kirjoista joihin haluan palata.

Herkussa sama juttu. Kierreltiin osastolta toiselle, tutkittiin uusia tuotteita. Napattiin maistiaiset sieltä ja toiset täältä. Jotain pientä sujautettiin ostoskoriinkin.
Yksi pyrähdys tehtiin Fredrikinkadulle aivan ihanaan The Ounce teekauppaan. Ovesta sisään astuttaessa tuntuu siirtyvänsä vuosikymmeniä ajassa taaksepäin. Miljöö on kuin vanhassa englantilaisessa putiikissa taustamusiikkeineen, palvelu todella hyvää ja ihania teelaatuja lukuisia. Teepussien etiketitkin kirjoitetaan aidolla musteella. Suosittelen pistäytymään jo ihan tunnelmankin vuoksi.


Näillä eväillä reissu olisi ollut todellakin halpismatka, mutta sitten päätettiin laittaa elämä kerralla risaiseksi ja illallistaa ravintola Brondassa. Olemme molemmat hyvän ruuan ystäviä, joten nautimme kahdeksan ruokalajin maistelumenun. Tämän kaltaista ravintolaelämystä en ole ennen kokenut, mutta kerta tuskin jäi viimeiseksi. Ihania makuja, uusia yhdistelmiä. Loistavalla palvelulla höystettynä. Tykättiin miljööstä, ruuasta, palvelusta, fiiliksestä. Ehdottomasti suosittelun arvoinen ravintola ja kokemus.


Hassu sattuma oli, että ystävämme melkein naapurista olivat myöskin viettämässä aikuisten viikonloppua Helsingissä. Tämä selvisi lauantaina toistemme facebook päivityksiä lukiessa, joten sunnuntaina istahdettiin yhdessä kahville ja kierreltiin vielä vähän kaupungilla ennen kotimatkaa.

Ihana pieni irtiotto arjesta. Itseasiassa loma olisi aina hyvä aloittaa lähtemällä jonnekin, sillä niin pääsee kerralla irti arkikuvioista ja työjutuista....

4 kommenttia:

 1. Hienosti svengaava postaus! Kyllä tuo teekauppa on semmoinen paratiisi, että siellä sielu ja nenä lepää, yeah, niin kuin ennen wanhaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla teekaupassa on nykyään käytävä jokaisella Helsingin reissulla, ihana tunnelma!

   Poista
 2. Kuulostaa mainiolta reissulta! Brondan testasin viime keväänä ystäväni kanssa ja oli mielenkiintoinen sekä maukas kokemus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ihana reissu! bronda yllätti positiivisesti ja varmasti tullaan käymään toistekin...

   Poista

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...