31.3.2016

Pidennetty viikonloppu Lontoossa 

Meillä tulee miehen kanssa toukokuussa 10 vuotta avioliitossa täyteen. Sen kunniaksi karattiin ilman lapsia Lontooseen. Kun vuoden vaihteessa lennettiin Berliiniin olivat alla Pariisin pommi-iskut. Nyt Brysselin iskut tapahtuivat vain muutamaa päivää ennen lentoja. Pelottiko lähteä? Ei, sillä uskon, että ajankohta oli jopa turvallisin mahdollinen lentää. Turvaluokitukset huipussaan ja vartioinnit kohdillaan. Joten ihan huolettomasti lähdettiin matkaan.

Lento Lontooseen on vain 2,5 tuntia, joten aamulento ja aikaero mahdollistivat täyden päivän Lontoon hulinassa jo matkustuspäivänä. Juhlan kunniaksi valitsimme tällä kertaa paremman hotellin (Amba Hotel Marble Arch) hyvällä sijainnilla aivan Oxford Streetin varrella. Saimme huoneen heti, joten pikaisen majoittautumisen jälkeen olikin aika suunnata kaupungille.

Tykkään kovasti Lontoon ilmeestä. Sanoinkin miehelleni jossain vaiheessa, että olo on kuin teatterin kulisseissä kun vanhat upeat rakennukset reunustivat kävelemiämme katuja. Matkastamme muodostui vähän kuin varkain oikein kulttuurimatka. Käymistämme museoista kirjoitan vielä erikseen tarkemmin, mutta nähtyä tuli niin taidetta, historiaa kuin musikaalikin.

Yksi reissun parhaita paloja oli lauantaina aamupäivällä Portobello Roadin markkinat. Otettiin heti aamusta metro kohti Notting Hilliä. Asemalta on lyhyt kävelymatka Portobello Roadille, jossa markkinat valtaavat lauantaisin kadut. Kulkiessa ei voinut kuin ihastella katujen ihania, värikkäitä taloja ja kukkivia pihapuita.

Onneksi olimme ajoissa liikkeellä, sillä aamulla saimme vielä kulkea varsin väljissä tunnelmissa. Takaisinpäin tullessa väkeä oli jo niin paljon, että tavaroiden katselu olisi ollut jo hankalampaa. Markkinakatu alkaa antiikilla vaihtuen matkan varrella ruokakauppiaiden ja hedelmämyyjien kautta second handiin. Meitä kiinnosti eniten antiikki, joten hyppelimme kadun puolelta toiselle mielenkiintoisten tavaroiden perässä. Mieheni osti 1600 -luvulta olevan pohjoismaiden kartan, joka saa jossain vaiheessa paikan työhuoneestamme. Katukeittiöistä tulvi ihania tuoksuja eikä niistäkään päästy ohi ilman ostoksia.

Lontoohan olisi varsinainen shoppailijan paratiisi, mutta siihen ei tällä kertaa tuhlattu aikaamme. Muutamia kauppoja kierrettiin läpi, mutta enemmän keskityttiin nyt vain tunnelmaan ja fiilistelyyn. En itseasiassa ostanut koko reissulta muutakuin aurinkolasit ja nekin vasta lentokentältä.

Vaikka lähdimme matkaan aikalailla ilman sen tarkempia suunnitelmia, oli meillä yhtenä ajatuksena mennä musikaaliin. Lontoohan on varsinainen musikaalien luvattu kaupunki, sillä teattereita on useita ja osaa musikaaleista on esitetty vuosikausia.  Emme ostaneet lippuja ennakkoon, koska olimme lukeneet että lippuja saman päivän esityksiin saa edullisemmin Leicester Squaren TKTS-kioskista. Puolilta päivin jono oli aikamoinen, mutta kun lounaan jälkeen palasimme paikalle pääsimmekin jo suoraan luukulle.

Pääsiäinen vaikutti siihen, että vapaita lippuja oli hieman vähemmän tarjolla. Onneksi meillä ei kuitenkaan ollut juurikaan väliä mihin menemme. Lopulta päädyimme katsomaan The War of the Worlds - Maailmojen sota -musikaalia. Hieman erikoinen musikaalin aihe kieltämättä, mutta avoimin mielin suuntasimme teatteriin. Tiesimme etukäteen, että Lontoossa musikaaleihin ja teatteriin ei juurikaan pukeuduta ja sen saimme itsekin todeta. Osa oli shortseissa (?) ja T-paidoissa, osa arkisesti, joku vähän paremminkin pukeutuneena. Baarin antimet tarjottiin muovituopeista ja popparitkin olisi voinut ostaa mukaan.

Itse show oli aikamoinen. Sekoitus musikaalia, tanssiesitystä, erikoistehosteita, multimediaa. Juoni ei ollut kovin kaksinen, mutta elämys se todellakin oli. Voisin kuvitella, että Leijonakuningas musikaali olisi tarjonnut aivan erilaisen elämyksen. Varmaa on, että jos vielä Lontooseen päädymme, tulemme varmasti menemään jälleen katsomaan musikaalia tai näytelmää.

2 kommenttia:

 1. Kiva, että tykkäsitte Lontoosta, vaikka pääsiäisen sää oli paikoitellen aika raju. Notting Hill on ihanaa aluetta. Me asutaan aika lähellä sitä ja käydään siellä usein kävelemässä, joskin yleensä sunnuntaisin, jolloin siellä on paljon vähemmän ihmisiä.
  Itse olen huomannut tuon saman musikaaleista. Sinne ei tosiaan kukaan tunnu pukeutuvan. Varmaan johtuu siitä, että yleisö koostuu 98 % turisteista, jotka tulevat teatteriin käveltyään ensin kaupungilla koko pitkän päivän. Tavallaan vähän harmi, koska puitteet ovat usein niin hienot, että mielelläni itse panostaisin vähän pukeutumiseenkin. Ehkäpä ensi-illat ovat sitten sitä varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanssa paikassa asutte, jos voitte viikonloppukävelyt tehdä Notting Hillissä. Tästä reissusta jäi nälkä uudelle reissulle, sillä vielä olisi paljon nähtävää...

   Poista

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...