21.6.2016

Upea Krkan kansallispuisto Kroatiassa 

Edellisellä kerralla Kroatiassa olessamme yhtenä suunnitelmana oli pistäytyä Krkan kansallispuistossa. Oli kuitenkin niin kuuma, että pienten lasten kanssa reissu ei olisi onnistunut. Onneksi nyt saimme uuden mahdollisuuden käydä tutustumassa tuohon alueeseen. Ja oi, mikä alue se onkaan. Jos lomailet Kroatiassa ja Krka sijaitsee kohtuullisen matkan päässä, niin Mene! ja Koe!


Alueelle järjestetään paljon opastettuja matkoja, mutta omatoimisesti reissu onnistuu myös erinomaisesti. Me lähdimme matkaan omatoimisesti koko matkaseurueemme voimin, sillä Sibenikistä Krkaan oli vain n. 15 minuutin taksimatka.

Taksi jätti meidät puiston porteille ja liput ostettuamme ihmettelimme hetken minne mennä. Meidät opastettiin bussin kyytiin, joka lähti kuljettamaan meitä mutkikkaita serpentiiniteitä kohti matkan määränpäätä. Krkan kansallispuisto on tunnettu erityisesti monista vesiputouksistaan ja vehreästä luonnosta niiden ympärillä. Alueen upeutta ei pysty sanoin kuvailemaan, eivätkä kuvatkaan tee sille oikeutta. Ensimmäiset viitteet alueen kauneudesta saimme jo bussin ikkunoista. Jyrkkää rinnettä laskeuduttaessa edessä kimmelsi vehreyden keskellä turkoosinvihreä joki.

Bussin jättäessä meidät alas laaksoon, lähdimme viitoitetulle pitkospuupolulle metsään. Oi, miten toivoinkaan, että olisin saanut kulkea tuolla vailla muita turisteja. Aistia satumetsän jokaisen erityisen ja herkän piirteen. Joka puolella oli pieniä ja vähän isompiakin vesiputouksia ja kaiken ylle kaartuivat vehreät puut. Vesi oli niin kirkasta, että kalat ja pohja näkyivät vaivatta. Metsässä kiemurteleva polku oli tasainen ja leveä ja matka sen mittainen, että porukan 4-vuotias kuopuskin sen jaksoi vaivatta.
n. 2/3 osaa matkasta kuljettuamme pääsimme loppuhuipennuksen äärelle. Isot upeat putoukset, jotka laskeutuvat altaaksi tehden alueelle luonnon oman vesipuiston. Mekin olimme varustautuneet uintia varten, mutta epätasaisen pohjan takia tyydyimme kahlailemaan rannan lähettyvillä. Vesiputousten juurella olikin oivallinen taukopaikka. Jäätelöä tai ruokaa on tarjolla kioskeissa, mutta tilaa on vaikka omalle piknikille. Tähän lähelle rantautuvat myös jokilaivat, joilla myös voi tulla alueelle.

Näiden putouksien juurelta alkaa nousu kohti bussipysäkkiä. Matkalla on vielä monen monta mahdollisuutta ihailla upeita putouksia ja yrittää ikuistaa niiden kauneutta kuviin.

Vinkkejä Krkan retkelle:

- jos tulet taksilla, pyydä taksikuskilta puhelinnumero, sillä Krkassa ei päivystä takseja vaan se pitää erikseen tilata hakemaan...
- WC on maksullinen, varaa kolikoita mukaan
- reitin loppuosassa on paljon rappusnousua, joten reitti ei ole esteetön.
- vehreä metsä suojaa suoralta auringonpaisteelta, mutta kuumimmalla helteellä ilma saattaa silti olla tukalan kostea

2 kommenttia:

  1. Tämä on todella upea paikka, kävimme vuosi sitten toukokuussa ja vaikutuimme kovasti! Muutenkin uusi Kroatian matka on jälleen haaveissa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan mieletön kohde. Mekin haaveilemme jälleen uudesta matkasta Kroatiaan. Maa on todellakin tehnyt vaikutuksen..

      Poista

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...