9.7.2016

Leppoisa päivä Fiskarsin antiikkipäivillä

Tällä viikolla on taas vietetty ihania lomapäiviä. Torstaina vietimme ystäväni kanssa laatuaikaa Helsingissä. Uhkaavista sääennusteista huolimatta ilma pysyi kuivana ja pääsimme kiertelemään kaupungilla sisustusliikkeitä. Suuria ostoksia ei tehty vaan ennemminkin nautimme vapaasta ja kiireettömästä päivästä. Kohokohdan tarjosi jälleen Bronda, jonka lounas hakee vertaistaan. Mielettömiä makuelämyksiä..

Perjantaina vein pikkupojat mamman ja pappan luo, josta heidän matkansa jatkui Okraan eläimiä ja koneita ihmettelemään. Isoimman miehen taas otin mukaani Fiskarsin antiikkipäiville. Mieheni ei voi sietää kirpputoreja tai yleensäkään kaupoissa kiertelemistä, mutta Fiskarsiin saan hänet aina mukaani. Antiikkipäivät nimenä antavat ehkä kuvan kalliista ja hienosta tapahtumasta, mutta suosittelisin rohkeasti kokeilemaan ja yllättymään. Tavaraa on laidasta laitaan, edullisesta kalliiseen. Jo muutamalla eurollakin voi tehdä löytöjä. Ja ainahan voi vaan ihastella ja nauttia tunnelmasta. Tapahtuma-alueen lisäksi Fiskarsin tori täyttyy myyjistä. Paikalla on niin vanhojen tavaroiden myyjiä kuin käsityöläisiäkin. Me teimme ainokaisen löytömme torilta ja täydensimme yhtä lasisarjaa rikkoutuneen cocktaillasin verran.

Fiskarsista jatkoimme matkaa extempore Billnäsiin. Tuo lähellä sijaitseva ruukkialue oli ennen antiikkipäivien koti, mutta omistuskuvioiden muuttuessa tapahtuma siirtyi Fiskarsiin. En itseasiassa ole Billnäsissä sen jälkeen käynyt, joten ajateltiin käydä kurkkaamassa sekin. Tiesin, että jotain antiikkimeininkiä sielläkin samaan aikaan on, mutta en sitä kuinka isosti.  Iso piha-alue täynnä telttoja ja iso navetta täynnä myyntipöytiä. Tämä tapahtuma on ilmainen ja katsottavaa niin paljon, että kannattaa ehdottomasti kurvata myöskin tänne.  Fiskarsin ja Billnäsin antiikkitapahtumat ovat käynnissä vielä sunnuntaina klo 10-17.

Billnäsistä jatkoimme matkaa Tammisaaren asunnolle. Kaupungissa oli yllätykseksemme Merivoimien vuosipäivä, joten pääsimme tutustumaan isoihin aluksiin ja muuhun armeijakalustoon. Mieheen iski nostalgia ja ihan muutaman armeijajutun sain illan aikana kuulla :)


Tänään olikin sitten paluu normijuttuihin. Kuopuksen korvatulehdus oli jälleen uusinut, joten metsästettiin lääkäriä kaupungista. Aikoja ei ollut mihinkään vapaana, mutta onneksi Mehiläinen ei pettänyt tälläkään kertaa vaan pääsimme ilman ajanvarausta lääkärin juttusille. Toivottavasti tämän kesän kuurit olisivat nyt tässä...

4 kommenttia:

 1. Kiva postaus ja kauniita kuvia.
  Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Valitettavasti kastehelmi ei ole minun juttuni...

   Poista
 2. Hienoja kuvia niin tässä postauksessa, sekä kaikissa muissakin ! Fiskars on itselleni vuoden kohokohta, vaikka en paljoa ostakaan tuotteita kyseisestä tapahtumasta, itse miljöö ja tunnelma on aina joka vuosi samaa korkeaa tasoa. Löysikö Mr T. aarteita ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marko! Fiskars ei tosiaan petä koskaan tunnelmaltaan. Tänä vuonna tosin Bilnäs yllätti positiivisesti. Mr T. ei tällä kertaa löytänyt mitään aarteita, yhtä lasisarjaamme vähän täydennettiin.

   Poista

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...