22.7.2012

Oma mysli

Noora Shinglerin Marjoja ja maskaraa kirjasta bongasin ohjeen oman myslin tekemisestä. Ihastuin niin, että en sen jälkeen enää ole kaupasta mysliä ostanut valmiina. Itse tehden voi laittaa juuri niitä herkkuja, joista tykkää :) Nooran ohjeeseen pääset tästä. Tässä alla oma sovellukseni



Herkkumysli

5 dl kaurahiutaleita
 vajaa 1 dl sesaminsiemeniä
pieni kourallinen auringonkukansiemeniä
 pieni kourallinen cashew -pähkinöitä 

0,5 dl oliiviöljyä
2 rkl hunajaa

rusinoita
kuivattuja hedelmiä 
banaanilastuja
tai jotain muuta oman maun mukaan

Sekoita kaurahiutaleet, pähkinät ja siemenet. (Pähkinät kannattaa rouhia vähän pienemmiksi.)
Sekoita oliiviöljy (myös ihan tavallinen rypsiöljy sopii) ja hunaja kattilassa lämmittäen. Älä anna kiehua. 
Sekoita kunnolla kaurahiutaleseoksen joukkoon. Levitä seos pellille ja paista uunissa 175 C n. 15 min. Kannattaa olla tarkkana, ettei kärähdä. Itse laitan kellon soimaan 5 min kuluttua, kääntelen hiukan, laitan kellon taas soimaan 5 min kuluttua ja kääntelen uudelleen ja sitten lopun aikaa vahdin vieressä. Mun makuun sopii, että saa olla hieman väriä pinnassa. Lisää jäähtyneeseen seokseen herkut. Jos laitat rusinoita, niin kokeile välillä luomurusinoita. Ainakin minun mielestäni ovat paljon paremman makuisia.

Myslin tekeminen voi kuulostaa hankalalta, mutta se valmistuu itseasiassa tosi helposti ja voi tehdä sen mukaan mitä kaapista löytyy aineksia. Itse teen mysliä yleensä silloin kun uuni muutenkin on päällä. Ja tosiaan pystyy tekemään halutessaan ihan luomuna.

Itsetehty mysliä ja mansikoita luomujogurtin kera. Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...