12.3.2013

Ankeaa, mutta ekoa

Mun seikkailu luonnonkosmetiikan parissa jatkuu. Iski akuutti shampoopula ja päätin kauppareissulla hoitaa myös tuon asian. Paikallisessa Sokoksessa luonnonkosmetiikkavalikoima oli onneton, en löytänyt yhtään shampoota. Seuraavaksi suuntasin luontaistuotekauppaan. Valikoima oli himpun verran parempi, peräti kaksi vaihtoehtoa, jotka molemmat hylkäsin ankean ulkonäön ja korkean hinnan takia. Luonnonkosmetiikan valikoima tässä pikkukaupungissa on todella onneton.

Luovuinkin etsinnästä ja suuntasin ruokaostoksille. Yllätyin aika lailla, kun sieltä marketin shampoohyllyltä löytyi sama Urtekramin Aloe Vera shampoo kuin luontaistuotekaupastakin, huomattavasti asiakasystävällisempään eli melkein puolet halvempaan hintaan. Pullon ulkonäkö oli yhtä ankea täälläkin, mutta koska kehtasin tuolla myös tuoksutella shampoota löysi se tiensä meille kotiin asti.

Kuva: Urtekram.fi

Itse shampoo yllätti positiivisesti. Hiukset on pesun jälkeen kuin järvivedessä pestyt eli tosi puhtaan ja pehmeän oloiset. Shampoon koostumus tosin jätti toivomisen varaa eli oli tosi litkua. Lisäksi en ole vieläkään tottunut siihen, että nämä luonnonkosmetiikan shampoot vaahtoaa huomattavasti vähemmän kuin tavalliset. Niinpä sitä shampoota tulee laittaneeksi varmuuden vuoksi reilusti.

Vielä pitää kuitenkin ihmetellä tuota ulkonäköä monissa luonnonkosmetiikkatuotteissa (ja muissakin luomutuotteissa). Viekö uskottavuutta se, että pakkaus olisi myyvä tai edes hyvännäköinen... Mun mielestä luomu ja eko ei tarkoita samoja asioita kuin ankea ja tylsä, vaikka monista tuotteista sen käsityksen valitettavasti saakin. Voisin kuvitella, että jos pakkaus olisi houkutteleva niin entistä useampi saattaisi tehdä ekompia valintoja. Joku voisi tehdä silloin valinnan jopa jollain muulla perusteella kuin sillä, että tuote on eko. Nyt tunnutaan kuvittelevan, että näitä tuotteita ostavat vain heinähattuhipit ja ainoa myyntikeino on tuotteen ekologisuus. Mun uinuva markkinointiminä nostaa päätään....

5 kommenttia:

 1. Minulla on saman merkin hoitoainetta ja on jäänyt ihan käyttämättä. On tosiaan ihan litkua ja ei todellakaan selvitä mun takkusia ja kuivia hiuksia yhtään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt täytyy tunnustaa, että mä olen lähes lopettanut hoitoaineen käytön... Takkuisiin hiuksiin ihan ehdoton on tagle teaser harja. Selvittää pahimmatkin takut ilman repimistä.

   Poista
  2. Ai onko tommosiakin, en oo ikinä kuullut. Täytyy ehdottomasti ostaa ja kokeilla :)

   Poista
  3. Mä olen tilannut omani feelunique.com verkkokaupasta. On siellä edullisempia kuin suomessa. Suosittelen kyllä jos hiukset on takkuuntuvaiset :)

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...