5.3.2013

Kaikki paikallaan....

Kaikelle on paikkansa ja kaikki paikoillaan. Niinpä... helpommin sanottu kuin tehty varsinkin lastenhuoneessa. Kaikelle on kyllä paikkansa, mutta paikoillaan ne eivät tahdo pysyä. Lastenhuoneen siivoaminen sujuu meillä kuitenkin varsin joutuisasti, koska kaikille leluille on se oma paikkansa.

 


Meillä on yläkerrassa kaksi lastenhuonetta. Toisessa nukutaan ja toisessa leikitään. Järjestely on ollut tosi toimiva. Leikkihuoneessa leikit voivat jäädä illalla kesken eikä tarvitse korjata leluja pois. Nukkumishuoneeseen leluja ei tuoda. Periaatteessa järjestelen leikkihuoneen kerran viikossa siivouspäivänä. Jos nyt ihan mahdoton kaaos valtaa tilan niin toki sitten korjataan jotain pois, mutta periaatteessa leikkihuone on lasten valtakuntaa ja saavat levittää tavaroita miten haluavat.


Koska kaikille leluille on oma paikkansa, lapsetkin löytävät helposti tarvitsemansa ja osaavat auttaa myös järjestelyssä. Yksi leikkihuoneen järjestelyn kulmakivistä on Ikean Expedit hyllykkö laatikoilla. Pikkuautot, pehmolelut, dublot ja junaradan osat ovat kaikki omissa laatikoissaan. Siivotessa otan kaikki laatikot puoliksi auki ja heittelen lattialta lelut omiin lokeroihinsa. Nopeaa ja kätevää.


Huoneessa on myös kolme seinäkaappia, joista yhdessä on leluja ja kirjoja ja toisessa pelejä ja palapelejä. Taktisesti kaikki enemmän ja pieniä osia sisältävät pelit on korkeimmalla hyllyllä eli ne otetaan sieltä vain äidin tai isän avustuksella. Lelukaapissa on myös kaikille erilaisille leluille omat laatikkonsa ja lisäksi pari sekalaista laatikkoa jonne heitetään loput.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...