19.3.2013

Rästihommia

Kierros yksi vesirokossa alkaa saavuttaa loppuaan. Vielä täytyy muutama päivä pysytellä poissa ihmisten ilmoilta tartuntavaaran takia. On siinä hyvätkin puolensä viettää välillä päiviä kokonaan kotiseinien sisäpuolella. Ikkunoista sisään tunkeva aurinko on armoton ja olenkin kulkenut päivän rätin kanssa pesten seiniä ja kaapin ovia, järjestellen kaappeja ja laatikoita, pyörittäen monta, monta koneellista pyykkiä. Yksi jo pitkään työlistalla roikkunut homma on ollut ruokapöytämme öljyäminen. Helppo ja pieni homma, mutta vaatii kuitenkin siksi hetkeksi koko huomion. Jäänyt auttamatta aina muiden hommien varjoon. Vaan eipä enää, nyt se on tehty.
Ruokapöytä taisi olla ensimmäinen uusi kaluste, joka tähän kotiin ostettiin. Sen teki mittojen mukaan puuseppä Uolevi Nurmi. Se Uolevi, joka siinä kahvimainoksessakin aikoinaan veisteli. Mieheni vanhoja jalkapallotuttuja, joten oli selvää, että pöytä tilataan häneltä.

Pähkittiin silloin aikoinaan aika kauan, mitä puulajia haluamme pöytämme olevan. Päädyttiin lopulta jalavaan, enkä ole hetkeäkään katunut. Kaunis, elävä ja lämmin pinta. Paksuine jalkoineen pöytä on todella massiivinen, yksin en saa edes kunnolla mattoa alta pois. Täydellinen meillä juuri tuohon.2 kommenttia:

  1. Hei meillä sama Halikko-pöytä tammipuisena, juurikin Uolevilla teetetty! Onpa hauska yhteensattuma :D me laitettiin Helsinkiin muuttaessa pöytään lasi päälle, joten kestää kovempaa käyttöä. Öljytä pitäisi silti jo...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kyllä ihana pöytä. Ikuinen! Mekin mietittiin lasia, mutta jäi hankkimatta kun pelättiin et lapset saisi sen rikki...

      Poista

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...