25.6.2013

Keltainen bouillabaisse

Tämä kuuluu ohjeisiin, jotka normaalitilanteissa ohittaisin heti. Yhden silmäyksen analyysi: vaikea, erikoinen ja ihan liikaa raaka-aineita. Onneksi äitini oli tämän ohjeen suhteen ennakkoluulottomampi ja olemme saaneet nauttia tätä keittoa jo useamman kerran. Herkullista!


Nyt uskaltauduin itsekin kokeilemaan. Lopputulos oli todella maukas, ei ihan samanmakuinen kuin äidilläni, mutta erittäin hyvä silti. Raaka-ainelista tuntuu edelleen pitkältä, mutta keitto ei ole kovin monimutkainen. Pilkkomista on suht paljon, mutta muuten keitto syntyy nopeasti, reilussa puolessa tunnissa. Ohje on alunperin Pirkka-lehdestä.



Keltainen bouillabaisse

2 sipulia
1 fenkoli
2 valkosipulinkynttä
pieni pala juuriselleriä
n. 4 perunaa
3 rkl öljyä
ripaus sahramia
9 dl vettä
1 dl appelsiinimehua
1 tl appelsiininkuorta raastettuna
2 laakerinlehteä
1 tl timjamia
1½ tl suolaa
ripaus sokeria
200g katkarapuja
300g lohikuutioita
3 tomaattia
(1 tlk savusimpukoita)
pinnalle persiljaa

Suikaloi sipulit ja fenkoli. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele selleri ja perunat. Mulla oli varsiselleriä, kun en löytänyt juuriselleriä, lisäksi laitoin vielä palsternakkaa, joka sattui jääkaapista löytymään.)

Kuullota sipuleita ja fenkolia isossa kattilassa tilkassa öljyä noin 10 minuuttia. Ripottele joukkoon sahrami ja sekoita. Kaada joukkoon vesi, appelsiininmehu ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää perunat ja selleri. Keitä noin 15 minuuttia.

Sulata katkaravut. Lisää ravut ja lohikuutiot keittoon ja keitä hiljalleen noin 3 minuuttia eli kunnes kala on kypsynyt. Lisää lopuksi kuutioidut tomaatit ja valutetut simpukat.(Mulla oli tavallisia simpukoita, kun ei savuversioita löytynyt)

Tarkista maku. Lisää pinnalle persilja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...