16.6.2013

Matkavalmisteluja Gdanskiin

Loma lähenee. Tässä vähän matkavalmisteluista. Gdansk valikoitui matkakohteeksemme lähinnä siksi, että sinne pääsi lentämään Turusta. Niin helppoa ja vaivatonta meille, lyhyt matka ja kentällä ei tarvitse olla kuin 40 minuuttia ennen lähtöä. Myös lyhyt lentomatka (1h) kohteeseen kannusti valintaan. Eikä tietty matkan edullisuuskaan miinusta ollut.

Gdanskiin pystyisi tekemään todellisen halpamatkan halutessaan. Halvimmillaan Wizzairin lennot saa parillakympillä per suunta. Me varattiin olosuhteiden pakosta lennot vain pari viikkoa ennen matkaa ja maksettiin niistä sitten joitakin kymppejä enemmän. Silti kuitenkin mielestäni varsin edullista. Lentojen hinnat vaihtelivat lähes päivittäin kun niitä kyttäilin, eli oikealla varaushetkellä saattoi päästä useita kymppejä edullisemmin. Lentoja varatessa kannattaa huomata, että kaikki maksaa erikseen. Koneeseen saa viedä veloituksetta yhden pienen lentolaukun, mutta muut matkatavarat maksavat. Aikuisten viikonloppulomalla voisi yhdellä kassilla pärjätäkin, mutta lapsiperheen lähes viikon lomalla se ei ole mahdollista. Me yritetään pärjätä yhdellä isolla matkalaukulla. Katsotaan miten käy...

Kuva: Polandforall.com

Myös majoitukseen löytyi vaihtoehtoja vaikka kuinka. Edullisimmin majoittuisi huoneistohotelleissa tai vuokrattavissa asunnoissa. Hotellivalikoimaa oli myös todella hyvin. Lasten kanssa matkatessa meillä oli ensisijaisena edellytyksenä keskeinen sijainti. Haluttiin myös, että aamiainen on saatavilla hotellissa. Kannattaa muten huomata, että tuolla aamiainen ei automaattisesti sisälly huoneen hintaan...

Kuva: Polandforall.com

Lopulliseen hotellivalintaan vaikutti myös iloinen yllätys. Kesken matkasuunnitelmien sähköpostiini läjähti meili, jossa kerrottiin minun voittaneen lahjakortin hotels.com -palveluun. Pari kertaa piti meili lukea läpi ennenkuin uskoin sen olevan totta tai oikeastaan uskoin vasta kun lahjakortin alennus näkyi laskulla ;) Joka tapauksessa käytettiin ylimääräinen bonus siihen, että raaskittiin ottaa astetta parempi hotelli. Nyt majoittaudumme ihan keskustassa olevassa Hanza-hotellissa.

Kuva: Polandforall.com

Hotellivarauksista on pakko mainita sellainen, että lasten kanssa matkustaessa nettipalveluiden kautta varauksen teko ei ole mitään maailman selvintä puuhaa. Hakulomakkeelle pitää laittaa lasten lukumäärä, mutta ei ikää. Meillä on kaksi lasta, joten hakukone hakee automaattisesti isoa huonetta, vaikka pienin nukkuu kätevästi meidän kanssa samassa vuoteessa. Hakujen kanssa joutuu siis vähän kikkailemaan ja käymään välillä hotellien omilla sivuilla tarkistamassa mitä huoneeseen oikeasti mahtuu. Nyt varasin meille normaalihuoneen enkä ottanut edes lisävuodetta. Katsotaan millainen huone on ja pyydetään lisävuode sitten tarvittaessa.

Kuva: zoo.gd.pl

Me ollaan perillä 4 ja puoli päivää ja jotain ohjelmasuunnitelmia on jo tehty. Toivotaan hellekelejä, sillä silloin otetaan juna Sopotin hiekkarannoille ja vietetään rantalomaa muutama päivä. Muita kohteita on ainakin Oliwan puistoalue, eläintarha ja Kraina Zabawy-leikkipuisto. Laivaristeilylläkin voisi piipahtaa. Sadepäivien varalle kartalle on merkitty muutama kauppakeskus. Eiköhän me aika saada siellä kulumaan...2 kommenttia:

 1. Gdansk on kiva kohde - ja varsinkin, kun lähtö on Turusta;) ja Hanza on mukava hotelli. Tosi hyvällä paikalla ja palvelukin oli hyvää. Olen Gdanskissa ollut hienommissakin hotelleissa, mutta juuri viimeksi kun siellä kävimme, yövyimme Hanzassa ja totesimme, että tänne voisi majoittua toisenkin kerran!
  Oikein kivaa reissua teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! On mukava kuulla ennakkoon kokemuksia niin hotellista kuin kaupungistakin...

   Poista

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...