31.7.2013

Couscousherkku

Yksi kesän alennusmyyntiostoksistani oli Aleksander ja Hanna Gullichsenin keittokirja Safkaa - parempaa arkiruokaa. Se oli yksi niistä viime talven kirjauutuuksista, joita himoitsin omaan hyllyyni.


Ensimmäisiä kirjasta tekemiäni ruokia oli couscouslisäke. Sen valitsin alunperin ihan vain siitä syystä, että kaapin perältä löytyi vanhentumassa oleva couscouspaketti, jolle piti keksiä käyttöä. Mutta hei, mikä löytö. Tosi helppo ja ääreist hyvänmakuinen lisäke. Ollaan tehty jo useamman kerran. Sopii aivan loistavasti esim. grillatun lihan seuraksi. Ja syötiin me kerran tätä ihan pääruokanakin, lisättiin mukaan vaan ylikypsää kinkkua kuutioina. Loistava lisäkevaihtoehto niille ainaisille perunoille.


Couscous

1 keltainen paprika
1 punainen paprika
1 punasipuli
1 sitruuna
2 valkosipulinkynttä
½ chiliä
4½ dl vettä
1½ tl suolaa
4 dl couscousia
n. 1 dl oliiviöljyä
persiljaa
(minttua)

Pilko paprikat ja punasipuli kulhoon, purista päälle sitruunan mehu ja jätä maustumaan.

Laita kattilaan n. 1 rkl oliiviöljyä ja lisää sinne hienonnettu valkosipuli ja chili. Freesaa pieni hetki ja lisää vesi ja suola. Kiehauta ja anna kiehua pari minuuttia. Siirrä kattila pois liedeltä, kaada couscousit kattilaan. Sekoita, laita kansi päälle ja anna turvota 5-10 minuuttia.

Sekoita valmiiseen couscousiin paprikat ja punasipulit sitruunamehuineen. Sekoita joukkoon n. 1 dl oliiviöljyä ja pinnalle tuoreita yrttejä. Mulla ei ollut minttua, joten pelkällä persiljalla mentiin.

Ps. Tehtiin tästä kirjasta myös sitä maankuulua avokadopastaa. Meni mulla kategoriaan "ihan ok", herkumpiakin pastareseptejä laatikosta löytyy...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...