30.7.2015

Someruokaa

Arjessa ruokaa tulee tehtyä kiireellä. Tulee tehtyä "niitä samoja", niitä joiden reseptit muistaa ulkoa ja joiden ainekset osaa ostaa kaupasta ilman listaakin. Tulee tehtyä keskittymättä, nauttimatta, kiireellä, hosuen. Tarkoituksena ruokkia perhe ja jatkaa sitten muita hommia.

Haluaisin tehdä enemmän ruokaa ajan kanssa. Nauttia pilkkomisesta, sekoittamisesta, keittämisestä ja paistamisesta. Nauttia uusien reseptien kokeilemisesta, uusista raaka-aineista, uusista makuelämyksistä. Kaappi pursuaa keittokirjoja, laatikko irtoreseptejä, netti pursuilee kirjanmerkkejä eri sivustoille. Ohjeista ei siis ole puute, keskittymisestä ehkä enemmänkin. Olen ajatellut paneutua tähän syksyllä ja testailla taas ahkerammin uusi juttuja. Haastaa itseäni uusien juttujen kanssa.

Lomalla on ollut aikaa aloitella tätä nauttimista. Vaikka olenkin enemmän keittokirjaihmisiä, on nyt tullut tehtyä useampikin someruokahitti. The Avokadopasta on testattu aiemminkin. Mielestäni hieman liikaa hypetetty, mutta kuitenkin niin maistuva, että olemme tätä tehneet jo muutamaan otteeseen. Tälle reseptille annan kuitenkin ison kiitoksen siitä, että se tutustutti minut avokadoon.Myös bataattiburgerit oli kokeiltava. Ohjeita löytyy useampia, mutta itse tein ne Julia Toivolan ohjeen mukaan. Burgerit olivat hyviä, mutta Julian feta-tsatsiki räjäytti potin. Vetelin sitä suoraan lusikalla purkista. Burgereiden jälkeen olen tehnyt tsatsikia pariinkiin otteeseen. Sopii leivän päälle, kastikkeeksi, ihan mihin vaan, sellaisenaankin.


Viimeinen some-hittini tai paremminkin oivallukseni on Marian blogista bongattu parsakaalin käyttö. Parsakaali on meillä koko perheen herkku, mutta jostain syystä olen aina kuvitellut, että se on syötävä höyrytettynä. Stupid me! Sehän on aivan loistavan makuinen raakana. Niinpä sitä on syöty meillä kaali kaupalla salaateissa tänä kesänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...