15.4.2013

Viikonlopun kokkauksia - lohipasta

Viime viikonloppuna oli vuorossa jälleen uusien reseptien kokeilua. Tällä kertaa kirjasta "Apukokin keittokirja". Siitä hauska kirja, että sen ohjeet on tarkoitettu yhdessä lasten kanssa kokattavaksi ja työvaiheet on eroteltu erikseen lapsille ja aikuisille. Tullut muistaakseni joskus jonkun lehden kylkiäisenä.

Kokkasin tällä kertaa kuitenkin ihan itsekseni ilman lapsia. Toinen ruoka vaati monta vaihetta, vei aikaa ja raaka-aineitakin oli vino pino, toinen oli helppo ja nopea kokkaus. Arvatkaa vaan kumpi maistui raadille, kyllä meni raadanta keittiössä hukkaan ja meikäläinen saa syödä yksinään uunirisottoa ainakin seuraavan kuukauden.

Helppo ja maukas lohipasta maistui sen sijaan kaikille. Aikaa meni ruuanlaiton aloituksesta tarjoiluun vajaa 20 min. Maussa oli kiva sitruunainen vivahde. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen resepti.


Savulohipasta 

500g pastaa (meillä oli n. 250g, josta riitti ihan sopivasti tälle kastikemäärälle)
35g kapriksia (laitoin vähän vähemmän)
muutama sitruunalohko
250g kylmäsavulohta
tilliä
1 pieni purjo
2 rkl oliiviöljyä
4 dl ruokakermaa
mustapippuria

Pane suolalla maustettu vesi kiehumaan ja keitä pasta kypsäksi samalla kun teet kastikkeen. Me käytimme parissa minuutissa valmistuvaa tuorepastaa ja tällöin keitin sen vasta viimeiseksi.

Huuhdo kapriksista ylimääräinen suola, halutessasi voit pilkkoa vähän. Pilko kylmäsavulohi. Halkaise purjo puoliksi ja viipaloi puolikkaat ohuiksi siivuiksi. 

Kuullota purjo öljyssä ja lisää lopuksi mukaan kaprikset ja paista vielä hetki. Lisää joukkoon ruokakerma. Sekoittele kunnes seos kiehahtaa. Ota pois liedeltä. Lisää joukkoon silputtu tilli ja sitruunan mehu. Sekoita. Lisää lohi ja kääntele joukkoon. Mausta mustapippurilla. 

2 kommenttia:

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...