12.3.2014

11 asiaa minusta

Tykkään lukea haasteita muiden blogeista, koska niissä usein poiketaan blogin normaalista sisällöstä ja bloggaajasta paljastuu ihan uusia puolia. Niinpä nappasin Ninnumaarian Livin up a notch -blogista 11 asian haasteen ja päätin toteuttaa sen omalla tavallani. Alkuun 11 itse valitsemaani asiaa minusta ja loppuun toiset 11 asiaa, joihin poimin kysymykset Ninnumaarian blogista. Tämän jälkeen tiedät ainakin 22 pienempää tai isompaa asiaa minusta...Rakastan tuoretta leipää. Paha tapani on aloittaa aina uusi leipäpussi ja jättää vanhat käntyt muiden syötäviksi. Juuri eilen mieheni antoi noottia kun avasin uutta ruisleipäpussia vaikka vieressä oli toinen puolillaan. Marttyyrinä otin sitten palan siitä avatusta.

Olen lentänyt kuumailmapallolla. Vanhempieni täyttäessä 50 vuotta ostimme veljeni kanssa heille lahjaksi kuumailmapallolennot. Ostin samalla lennon myös itselleni. Mieleton kokemus. Niin hiljaista ja tasaista lentoa. Välillä lensimme juuri ja juuri puiden latvojen yläpuolella, välillä korkealla. Ihmiset maan pinnalla vilkuttelivat ja rekat tööttäilivät kun lensimme yli. Voisin koska tahansa mennä uudelleen.


Rakastan kirjastoja. Kirjastot ovat ihan mieletön keksintö. Voisin vaeltaa hyllyjen välissä loputtomiin ja vaan tutkia millaisia kirjoja on tarjolla. Napata yhden sieltä ja toisen täältä. Käymme kirjastossa usein ja lainaamme isoja kassillisia kirjoja. Kun olin lasten kanssa kotona, kulmilla kävi viikoittain kirjastoauto. Mikä ihana palvelu! Tultiin kuskin kanssa tutuiksi ja hänellä olikin aina suosittaa meille uutta luettavaa. Haluan opettaa myös lapset kirjafaneiksi. 

Matkoilla käyn usein hautausmailla. Ne usein ovat todella kauniita ja puistomaisia, tunnelmallisia paikkoja. Katselen kiviä ja kuvittelen sinne haudattujen ihmisten elämäntarinoita. Kauneimpana mieleen on jäänyt Nizzassa vuoren rinteessä ollut hautausmaa. Vanhoja vinoja hautakiviä ja isoja hautaholveja, lisänä upeat maisemat yli Nizzan.


Olen hamsteri. Pidän selkeästä tyylistä, mutta paheiden pesäni on siivoukomeromme. Komero itseasiassa ei ole komero vaan rappusten alla oleva muutaman neliön pieni huone. Sinne olen jemmanut vaikka mitä, mitä voi vaikka joskus tarvita. Vai mitä sanotte kahdesta kassillisesta paperikasseja, pussillisesta viinipullonkorkkeja, pussillisesta käpyjä (niinpä!!! Mutta kun ne ovat aivan täydellisiä käpyjä...).

Minulla on tallessa kaikki saamani kirjeet. (Löytyy muuten sieltä samasta siivouskomerosta nämäkin.) Tarkoitan siis niitä ihan perinteisiä paperikirjeitä, joita tänä päivänä ei taida kukaan enää kirjoittaa... Laatikosta löytyy niin ala-asteen kirjeenvaihtokavereiden sepustuksia kuin koko kirjeenvaihto ensimmäisen poikaystäväni kanssa. Ei ollut matkapuhelimia tai sähköpostia silloin käytössä (kuulostaapa todella kivikautiselta suhteelta....) Armeija-aikana sain usein jopa kymmensivuisia kirjeitä.... Löytyypä laatikosta myös rakkaita kirjeitä edesmenneeltä mammaltani kun hän kirjoitteli kuulumisiaan ollessani ulkomailla vaihdossa. Näitä laatikoita en tule tuhoamaan koskaan.

Minulla on suljetun paikan kammo. En edes tiennyt sitä ennenkuin häämatkallamme juutuimme hotellin hissiin. Ja ei, tilanne ei ollut lainkaan niin romanttinen kuin voisi kuvitella. Minulta alkoi happi loppua heti, vaikka hissin ovien välistä vilkkuivat käytävän valot. Hakkasin summeria hullun lailla siihen asti kunnes ovet avautuivat. Hissiin en sillä lomalla enää astunut. Tämän postauksen kuvat muuten ovat juuri tuolta matkalta.

Rakastan ohjeita, lomakkeita ja sääntöjä. Minusta on ihanaa täyttää lomakkeita. Ruksi sinne, toinen tänne. Minä myös asennan meillä lähes poikkeuksetta uudet laitteet, koska toinen meistä ei rakasta lainkaan niitä ohjekirjoja. Ja säännöt...aaah... tekevät elämästä niin paljon helpompaa.Meillä on paljon (hassujakin) perhesääntöjä. Ensimmäinen yhteinen sääntö mieheni kanssa taisi olla, että sohvalla rötköttävän pitää aina antaa tilaa toiselle. Tuota sääntöä edelsi kina jos toinenkin sohvan käytöstä.

Opiskeluaikoina vietin yhden lukukauden Newcastlessa. Opiskelu ei siellä antanut juurikaan, mutta opiskelun ulkopuolinen elämä sitäkin enemmän. Olen onnellinen, että muutamat noista tuon ajankohdan ihmisistä ovat edelleen elämässäni.  

Rakastan paketteja ja yllätyksiä. Aina jouluna sanon, että ei aikuisten kesken tarvitse ostaa lahjoja, mutta silti salaa toivon saavani ihania yllätyspaketteja. Ristiriitaista sen kanssa, että samalla vihaan ylimääräistä krääsää nurkissa.

Ollessani yksin kotona, soitan musiikkia täysillä ja tanssin ympäri olohuonetta. Olen tehnyt niin pienestä pitäen ja teen edelleen. Nykyään tosin saan olla yksin kotona varsin harvoin, niinpä käyn purkamassa tanssifiilikseni sh´bam tunneilla.


Ja sitten niihin valmiisiin kysymyksiin...

1. Miten mieluiten viettäisit sateisen päivän?
Näitä sateisia päiviä on tässä viime aikoina ollut ihan riittämiin. Mieluiten vietän sen kotona jotain 'projektia' tehden. Mulla on aina jotain kesken, joka vaatii tekemistä. Valokuvakirjoja, kaappien järjestelyä, tuunaamista, ompelua tms.  

2. Pelkäätkö jotain eläintä? Jos, niin mitä?
Suhtaudun eläimiin kunnioittavasti. En lähde vierasta eläintä lähestymään ellen tiedä sitä varmasti ystävälliseksi. Joten voinee sanoa, että myös pelkään, varsinkin isoja eläimiä.

3. Mikä on suosikkimakeisesi?
Pätkis. Jos kauppareissulla tekee mieli makeaa, ostoskoriin sujahtaa varmasti Pätkis-patukka.
 Usein myös Dacapo sen kaveriksi.

4. Jos voisit korjata maailmassa yhden asian, mikä se olisi?
Poistaisin itsekkyyden. Jos se, että ihmiset ajattelevat vain omaa napaansa poistuisi, uskoisin, että aika moni muukin asia korjaantuisi.

5. Jos voisit muuttaa jotain itsessäsi, mitä muuttaisit?
Minun on hyvin vaikeaa ottaa apua vastaan. On tainnut jäädä 'minä itte' -vaihe pahasti päälle tuolta lapsuusvuosista. Joskus voisi olla ihan hyödyllistä ottaa apua vastaan eikä väkipakolla vääntää kaikkea itse.

6. Mitä teknologista vempelettä ilman et osaisi enää elää?
Olisi ihana vastata, että osaisin olla ilman mitään. Mutta kyllä sitä kännykkään on niin tottunut, että hankalaa voisi olla ilman sitä. Tosin vielä opiskeluaikanani kävin kerran viikossa puhelinkopista soittamassa vanhemmilleni, että hengissä ollaan. Eikä siitä nyt sentään niin kauaa ole aikaa ;)


7. Mikä on kaunein paikka Suomessa, missä olet koskaan käynyt?
Onpa vaikea kysymys. En osaa sanoa yhtä ainoaa paikkaa. Saaristo Suomessa on todella kaunis.
 
8. Jos voittaisit 3 miljoonaa euroa lotossa, mitä tekisit?
 Maksaisin velat pois ja matkustaisin enemmän ja kauemmas.Yhtenä perhehaaveena meillä on joskus vuokrata talo ulkomailta ja viettää siellä pidempi ajanjakso. Lottovoitto tekisi tuosta haaveesta totta aika äkkiä.


9. Keräiletkö jotain? Jos, niin mitä?
En varsinaisesti keräile mitään. Silti nurkista löytyy vaikkapa niitä täydellisiä käpyjä.Pinterestiin keräilen lyhyitä tekstinpätkiä ja aforismeja. Näitä löytyy myös vihkokaupalla sieltä siivouskomerosta ;)

10. Mitä olet aina halunnut tehdä, mutta et ole uskaltanut / voinut?
Minusta olisi ajatuksentasolla ihanaa hypätä laskuvarjolla. Tosipaikan tullen en tiedä uskaltaisinko kuitenkaan.

11. Jos voisit tehdä tänään ihan mitä tahansa, mitä tekisit?
Taitaisin viettää hemmottelupäivän itseni kanssa. Liikuntaa, hyvää ruokaa ja hemmottelua kiireettömästi. 

Huh, olipa siinä juttua! Toivottavasti saitte irti jotain uutta minusta...

4 kommenttia:

 1. Kivoja 'paljastuksia' :) Täydelliset kävyt sai kyllä nauruntyrskähdyksen aikaan :D

  VastaaPoista
 2. Hei jeiii, kiva kun toteutit tämän!
  Nimim. Mulla on käpyjä JA täydellisiä kiviä siivouskomerossa!!! :D Ja maalattuja oksia myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkohan tää käpyjen jemmaus sukuvika...

   Poista

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...