2.3.2014

Vihreää teetä

Me olemme mieheni kanssa viime aikoina tutustuneet vihreään teehen. Mieheni on ollut vannoutunut kahvinjuoja ja minä taas en ole oikeastaan juonut kumpaakaan, teetä joskus harvoin. Kunnes mieheni sai maistaa sushi-ateriansa yhteydessä vihreää jasmiiniteetä. Se taisi olla ihastusta ensisipaisulla, koska samalta reissulta oli kotiintuomisena purkillinen valkoista jasmiiniteetä. Sitä aikamme tyytyväisenä maisteltuamme teimme iskun Turun tee ja mauste liikkeeseen Kauppahalliin.


Tällaisista pienistä erikoisputiikeista saa aivan erinomaista palvelua. Siellä meille teenoviiseille tuotiin eteen monia, monia ihanan tuoksuisia teelaatuja. Mukaan tarttuikin useampaa laatua. Vihreää jasmiiniteetä miehelleni, ihanan kardemummaista Yoga Chaita minulle ja hedelmäistä kastehelmi ginsengiä yhteiseen käyttöön.

Teen lisäksi saimme paljon hyviä neuvoja. Selvisipä minulle sekin mitä varten juomani tee on usein ollut kitkerää. Koska tee mielestäni harvoin maistuu yhtä ihanalta kuin tuoksuu, olen varmuuden vuoksi hauduttanut teetä reilun aikaa saadakseni maun paremmin esille. Virhe! Monissa teelaaduissa haudutusaika on juurikin se 3-4 minuuttia ja sen jälkeen maku saa sen kitkeränsävärin.


Vihreässä teessähän on vaikka mitä hyviä juttuja mukana, antioksidantteja, flavonoideja, C- ja B-vitamiineja jne. Laihduttaa, puhdistaa, hoitaa, ehkäisee jopa syövältä...  Jostain tosin luin, että kaiken hyödyn saa irti vasta kun juo päivässä 5-6 mukillista. Mutta eiköhän siitä jotain hyvän rippeitä tartu muutaman mukillisen viikkotahdillakin ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...