17.8.2014

Auringonkukkameri

Ihana aurinko! Jotenkin sitä oli asennoitunut, että aurinkoisten kesäkelien aika oli ja meni jo. Mutta tänään päästiin rannallekin. Veden lämpötila oli 22 astetta, joten kyllä tässä uintikelejä sen puolesta vielä riittää.

Järven lisäksi sukellettiin kauppareissulla auringonkukkamereen. Kaupungin joutomaalle on kylvetty ihana keltainen auringonkukkapelto, joka alkaa olla parhaimmillaan. Pellolta on lupa poimia kukkia omaan käyttöön ja jatkuvana virtana autoja kävikin parkkipaikalla. Haluaisin ajatella, että joku kaupungin virkamies on ajatellut tämän nimenomaan tuomaan iloa kaupunkilaisille, sillä pelkästään hymyileviä kasvoja sieltä kukkien seasta pilkisti ja isoja kimppuja aurinkoa lähti moneen kotiin iloa tuomaan.


Sää suosi myös ravintolapäivää. Ihka ensimmäistä kertaa osallistuimme ystäväni kanssa. Jopa täällä piskuisessa Salossa oli perustettu muutama ravintola ja kahvila. Kävimme lähellä olevassa Kahvila POKissa syömässä herkulliset mustikkamuffinssit. Aikamoinen kuhina kävi muutenkin kuin amppareiden toimesta ja kakkukulhot alkoivat tyhjentyä uhkaavaa vauhtia. Kivasti oli samaan yhteyteen saatu taloyhtiön pihalle useampi kirpparimyyjäkin paikalle. Ehdottomasti täytyy osallistua ensi kerrallakin.

Juuri nyt ikävöin maanantaivapaitani. Viikonloppu sujahti ohi kuin huomaamatta ja nyt on katse siirretty jo ensi viikkoon. Seinäkalenteri täydennetty ja sapuskat valmiina. No, ainakin arkirytmit alkavat olla nyt kohdillaan. Kuopusta sai viime viikolla herätellä ja aamuäreys oli huippulukemissa. Viikonloppuna ollaankin sitten noustu ennen seitsemää pirteänä kuin peipponen. Ei kelvanneet selitykset, että äiti vähän vielä torkkuisi...

2 kommenttia:

  1. Voi, rakastan auringonkukkia! Mukavaa paluuta arkeen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Auringonkukat ovat ihania, vaikka toisaalta ovat varma merkki lähestyvästä syksystä...

      Poista

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...