5.8.2014

Paratiisi Padvassa

Jatketaan samalla teemalla eli rantajutuilla. Mitäs sitä muutakaan näillä helteillä...Muutaman vuoden tauon jälkeen pääsin tänään viettämään rantapäivää Padvan ihanalle hiekkarannalle. Perheen miesväki on siellä jo tänä kesänä pariin otteeseen ollutkin nautiskelemassa. Padva on kuin pieni ulkomaanloma päivän aikana.  Se valikoituu kohteeksi silloin kun aikaa rantailuun on koko päivä. Ahdetaan takaluukku täyteen uimavarusteita ja eväitä. Perillä pystytetään leiri rantahietikolle. Lapset suuntaavat heti veteen, jossa saa kahlata kymmeniä metrejä ennenkuin edes napa kastuu. Rantaa reunustavat käkkärämännyt, joiden varjoon pääsee hellettä pakoon. Kertakaikkiaan ihana paikka!


Padvaan pääsee Tenholasta, kun ottaa suunnan kohti Bromarvia. Bromarvin kylästä jatketaan vielä kymmenisen kilometriä eteenpäin itse Padvaan. Tie on varsin kiemurainen, joten kannattaa ajella rauhassa ja nauttia upeista näkymistä. Varsinkin Bromarvissa monien talojen pihalta avautuvat merinäköalat ovat huikaisevan hienoja. Viimeiset kilometrit ovat hiekkatietä ja entistä mutkaisempia, mutta maksaa vaivan. Kannattaa olla tarkkana, uimarantaa ei ole mitenkään erityisen hyvin viitoitettu eikä parkkipaikka juurikaan näy tielle.


Parit vinkit myös reitin varrelle. Tenholassa kannattaa pistäytyä keskustassa Frimans Diversehandel kaupassa. Samassa putiikissa myydään rinnan niin moottorisahoja kuin gourmet-herkkujakin. Myös sisustustavaraa oli varsin kattava valikoima. Ja löytyy sieltä kahvilakin. Bromarvissa suosittelen ravintola Stallkrogenia. Vanhaan talliin tehty ravintola tarjoaa kauden herkkuja lähellä tuotetuista raaka-aineista. 


Itse Padvan rannasta löytyy itsepalvelukioski, joten kannattaa varata pikkurahaa mukaan. Rannalta löytyvät myös pukukopit ja vessat, mutta muita palveluita ei lähimaastosta sitten löydykään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...