4.10.2015

Slow foodia

Vietettiin eilen ihana päivä Fiskarsissa Slow Food Festivaleilla. Tehtiin ostoksia, syötiin hyvin ja nautittiin tunnelmasta. Mieheni viedessä ensimmäistä ostoskassia autolle seisoskelin siinä Fiskarsin lammen rannalla ja kuvailin syksyisiä maisemia. Aurinko paistoi siniseltä taivaalta ja lämmitti mukavasti niskaa. Ravintolan terassilta kaikui livemusiikkia ja mietin, että voiko olla tottakaan että eletään jo lokakuun alkua. Päivä oli hienompi kuin moni tämän kesän lomapäivistä...

Slow food festivalit olivat saaneet runsaasti väkeä liikkeelle ja päivän kuluessa alkoi jo olla ruuhkaakin. Me olimme liikkeellä ajoissa ja saimme kierrellä alkuun mukavan rauhassa eri osastoja. Maisteltiin eri osastoilta niin lihaa, juustoja kuin leipiäkin. Ostoskassiin sujahti kaikenlaista luomua ja lähellä tuotettua.

Viime vuodesta oppineena olimme jättäneet aamupalan vähemmälle ja ostelimme ruokaa yhdestä jos toisestakin kojusta. Mun lemppariksi nousi Scola -ravintolan lohihamppari, joka oli suussasulavaa, tosin ei paljon häviölle jäänyt premium hotdog itseleivotulla sämpylällä, peuramakkaralla ja maa-artisokka chipseilläkään.

Parhaita löytöjä oli Fiskarsin artesaanijuustolan ranskalaiset tuorejuustot. Ostimme juustoa kahdella eri kypsytysajalla ja antaumuksella niitä illalla maistelimme punaviinin kera. Omnom.... mielettömän herkullista... Mukava päätös kivalle päivälle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...