20.12.2015

Juhlaputki


Olen tainnut ennenkin mainita, että jouluna alkaa meidän juhlaputki. Perheen ja sukulaisten synttäreitä on osunut tähän vuoden vaihteen tienoille useampia.

Tänä vuonna putkeen osuu muitakin juhlallisuuksia. Perjantaina startattiin meidän ystäväporukan jouludinnerilla Turussa. Usein ollaan syöty ihan tyttöjen kesken, mutta nyt otettiin toiset puoliskotkin mukaan. Pöytä oli varattu Osteria Ovosta, jota teki todella positiivisen vaikutuksen. Turussa näitä uusia ravintoloita tuntuu tupsahtavan harva se kuukausi. Linnankadulla on toinen toistaan viehättävämpiä ravintoloita rivissä. Samalta kadulta löytyi myös tämä pieni ja kotoisa Italialainen ravintola. Loistava palvelu ja se ruoka.....taivaallista. Kaikki tilaamamme annokset kehuttiin maasta taivaaseen. Itse tilasin pääruuaksi risottoa päärynöillä ja gorgonzolalla. Parasta risottoa mitä olen koskaan syönyt. Istuttiin iltaa ajan kanssa ja vaihdettiin kuulumisia. Ihan parasta!

Lauantaina jatkettiin mieheni työkaverin 60-vuotisjuhlilla ja syötiin taas niin, että mekkoa kiristi. Tänään jatketaan tätini syntymäpäiville ja maanantaina pojat juhlivat vielä yhdet 5-vuotissynttärit. Sen jälkeen rauhoitutaan jouluun ja sukuloidaan pyhien aikana. Tammikuun alkupuolella juhlitaan vielä meidän kuopusta ja molempia pappoja. Välillä karataan vielä sinne Berliiniinkin. Yhtä juhlaa...

Juhlan vastapainoksi käytin eilen tilaisuutta hyväkseni ja siivosin perusteellisesti lastehuoneet. Pojat olivat mummilassa, joten sain keskeytyksettä puuhailla ja järjestellä. Löytyi monenlaista kadonnutta pikkuosaa ja -palasta. Samalla tein pieniä poistoja kummankin huoneesta. Välillä on niin vaikeaa luopua mistään, mutta näin kukaan ei huomaa mitään. Nyt saatiin kaaos ainakin hetkellisesti kuriin ja kaikki tavarat omille paikoilleen. Tänään jatkoin vielä yläkerran siivouksen loppuun ja saunankin ajattelin pestä. Loput viimeistellään sitten ennen joulua.

Mukavaa sunnuntain jatkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...