31.12.2015

Vuoden 2015 päätös

Viime vuonnakin tein yhteenvedon tämän kysymyspatteriston kanssa kuluneesta vuodesta. Nyt onkin kiva tehdä sama tämän vuoden osalta

1. Mitä sellaista teit viimeksi kuluneen vuoden aikana, mitä et ole koskaan ennen tehnyt?
Viime kesänä vuokrasimme kesäasunnon Tammisaaresta. Hauska kokemus, vaikka kesä ei parhaita puoliaan näyttänytkään ja rantaelämää ei päästy viettämään.


2. Oletko kyennyt pitämään itsellesi viime uutenavuotena tekemäsi lupaukset?
Tein vuodelle tavoitteita, joista osa on saavutettu. Osa taas jäänyt vähän hatarammalle pohjalle. Toivoin vuodelle 2015 uusia tuulia työrintamalle ja niitä sain jo alkuvuodesta. Lisäksi haaveena oli matkustella ja myös niiden osalta toiveet toteutuivat, mitä nyt aurinkoloma vaihtui jouluiseen Berliiniin. Kolmantena oli elämykset. Halusin käydä enemmän teattereissa, näyttelyissä, elokuvissa, konserteissa. Tämänkin suhteen olen tyytyväinen. Takana on mm. loistavia konsertteja, huikea teatterielämys ja vaikuttava taidenäyttely. Tavoitteena oli myös parantaa omaa hyvinvointia terveellisen ruokailun ja kuntoilun osalta. Ruuan puolesta ollaan ihan hyvällä tolalla, mutta kuntoilut ovat jääneet lähinnä ajattelun tasolle. Keväällä olin hyvässä iskussa, mutta sitten tuli kesä ja sen jälkeen olen jäänyt jumiin. Liikkumatta en toki ole ollut, ulkoilu, jooga ja juoksu ovat pitäneet siitä huolen. Lihaskunnon harjoittaminen on jäänyt aivan liian vähälle. Olisikos siinä tavoitetta tulevalle vuodelle...

3. Tuliko elämääsi uusia ihmisiä viimeksi kuluneen vuoden aikana?
Työn puolesta olen tavannut valtavan määrän uusia ihmisiä. Mutta tähän voisin nostaa nykyisen työparini, jonka kanssa pinnallisesti tunnettiin jo ennen tätä vuotta.  Vuoden kuluessa olemme kuitenki tutustuneet paremmin kun päivittäin olemme työpöydät vastakkain. Työn lisäksi jaamme yhteisen mielenkiinnon hyvinvointiin, joten päivän aikana puheenaiheet liikkuvat somemarkkinoinnista raakakakkuihin ja kuvankäsittelystä stressinhallintaan. Kaikki työpaineetkin on paremmin siedettävissä kun vieressä ymmärretään täysin tilanne ja ollaan samassa veneessä.


4. Menetitkö ketään läheistäsi?
Viime vuonna tässä luki, että hyvästelimme mieheni isoäidin. Tänä vuonna hyvästelimme samalle matkalle hänen miehensä, mieheni isoisän. Ikävä toisen luokse oli niin kova, että lopulta voimat loppuivat. Nyt saavat olla jälleen yhdessä.

5. Missä maissa vierailit?
Keväällä teimme parin päivän aikuisten retken Ruotsiin, Tukholmaan. Monen vuoden tauon jälkeen kaupunki näytti jälleen parhaat puolensa, viihdyimme loistavasti. Kesäkuussa pakkasimme koko perheen autoon ja teimme kauan odotetun ja onnistuneen automatkan Tanskan Legolandiin. Vuoden viimeiset päivät vietämme puolestaan Saksassa Berliinissä.


6. Mitä sellaista toivoisit itsellesi, mitä et viimeksi kuluneen vuoden aikana saanut?
Aurinkoloman... Parasta on, että se on jo varattuna :)


7. Mikä päivämäärä kuluneelta vuodelta tulee aina muistuttamaan sinua tästä nimenomaisesta kaudesta?
12.8.2015 Esikoinen aloitti koulun. Jännittävä päivä pienelle miehelle ja äidille.

8. Mikä oli suurin saavutuksesi kuluneen vuoden aikana?
Aloittaessani keväällä uudessa työtehtävässäni oli siihen ladattu paljon odotuksia myös työnantajan puolelta. Kesän lopussa haasteet kasvoivat, kun yksi pomoporras putosi välistä pois ja jouduimme työparin kanssa ottamaan lisää vastuuta. Tunnen, että olen onnistunut työssäni ja osannut vastata noihin odotuksiin.9. Mikä oli suurin pettymyksesi?
Mitään suurta pettymystä ei vuoteen mahtunut. Eniten harmittaa se, että en ole saanut itseäni niskasta kiinni ja salille.

10. Sairastitko tai loukkaannuitko?
Viime vuosi oli edellistä parempi tässä suhteessa. Mitään flunssaa kummempaa en ole sairastanut. Edellisen loppuvuoden runsaat antibioottikuurit tosin jättivät jälkensä suolistooni, ja se on hieman varjostanut hyvinvointia.


11. Mikä oli paras ostoksesi?
Viime vuonnakin tässä kohtaa oli taulu ja samalla linjalla jatketaan. Löysin vihdoin täydellisen taulun olohuoneeseemme. Kristina Isakssonin taulu ilahduttaa minua päivittäin olohuoneen seinällä. Toinen löytö oli Louis Vuittonin Speedy, jonka Tukholmasta kotiutin.

12. Kenen käytös pöyristytti sinua eniten?
Päällimmäisenä mielessä ovat Pariisin terroristi-iskut. En pysty ymmärtämään näitä terroritekoja.

13. Mihin käytit suurimman osan rahoistasi?
Edelleen suurin osa sujahtaa pankille lainanmaksuun. Myös olohuoneen taulu oli normaalia isompi sijoitus, tosin taidelainaamon kautta sekin ostos realisoituu pikkuhiljaa kuukausien kuluessa.

14. Mistä ihan todella, todella innostuit?
Uudesta työstäni. Vuosi on tarjonnut aikamoisen vuoristoradan sen suhteen. Paljon stressiä, mutta myös paljon onnistumisen tunteita. Olen oppinut paljon kuluneen vuoden aikana.

15. Mikä laulu tulee aina muistuttamaan sinua kuluneesta kaudesta?
Arttu Wiskarin kappaleet. Käytiin miehen kanssa hänen konsertissaan ja biisejä on veivattu kotona aika paljon kuluneen vuoden aikana.

16. Viime kauteen verrattuna, oletko:
i. onnellisempi vai onnettomampi: onnellisempi. Mukavampi työ, terveys, lasten kehittyminen.
ii. laihempi vai lihavampi: Aika vakionumeroissa mennään. Kesällä taisin olla pari kiloa kevyempi, mutta joulu tasoittaa saldon mukavasti.
iii. Rikkaampi vai köyhempi: Kyllä tilipussin koko on pysynyt samana

17. Mitä toivoisit tehneesi enemmän?
Käynyt salilla. Keväällä tein ahkerasti kotitreenejä, nyt nekin ovat jääneet :(

18. Mitä toivoisit tehneesi vähemmän?
Stressanut työasioita. Olen miettinyt niitä välillä aivan liikaa kotonakin. Ja eiväthän ne asiat stressaamalla ainakaan parane...19. Miten vietit joulua? Entä juhannusta?
Joulu meni jälleen saman kaavan mukaan meillä kotona sukulaisten kanssa. Juhannusta emme ole koskaan juurikaan erityisesti juhlineet.


20. Rakastuitko kauden aikana?
Rakastan omaa perhettäni.

21. Mikä oli lempitelkkariohjelmasi?
Tänä vuonna olen katsonut Silta -sarjan kaikki kaudet. Kestosuosikki on edelleen Greyn anatomia. nyt syksyn aikana ollaan katsottu ahkerasti Wallander -elokuvia netflixistä.

22. Vihaatko mitään tai ketään jota et vihannut tähän aikaan viime vuonna?
Viha on niin voimakas sana, että sitä en käytä.

23. Mikä oli paras lukemasi kirja?
Kuluneen vuoden aikana olen lukenut todella paljon ja monipuolisesti. Yhdeksi mieleen jääneeksi täytyy mainita Saku Tuomisen " Hyvä elämä - lyhyt oppimäärä". Luin sen putkeen kaksi kertaa. Ja tiedän, että tulen lukemaan tulevaisuudessa vielä useaan otteeseen. Paljon hienoja käyttöönotettavia ajatuksia paremman elämän puolesta.

24. Mikä oli suurin musiikillinen löytösi?
Suomalainen musiikki jyrää meillä edelleen. Tänä vuonna on veivattu paljon Arttu Wiskaria.

25. Mitä halusit ja sait?
Halusin uusia työtehtäviä ja niitä sain. Olen tykännyt kaikesta stressistä huolimatta.

26. Mitä halusit, mutta et saanut?
Aurinkoloman. Ei saatu aikaiseksi, siksi vuonna 2016 tuo asia on ehdottomasti korjattava.

27. Mikä oli vuoden paras elokuva?
Uusin Bond. Järjestimme asiakkaille ennakkonäytöksen, joten ensimmäiseltä riviltä tuli niska kenossa leffa katsottua. Daniel Graig on tehnyt Bondista minunkin suosikkini.

28. Mitä teit syntymäpäivänäsi ja paljonko täytit?
Täytin 38 enkä muista yhtään mitä tein syntymäpäivänäni. Tuskin siis mitään erikoista.

29. Mikä yksittäinen asia olisi tehnyt vuodestasi selkeästi paremman ja onnellisemman?
Vatsaongelmat olisin mielelläni jättänyt kokematta. On tullut murehdittua sen takia kaikenlaista.

30. Kuinka määrittelisit tyylisi kuluneen vuoden aikana?
Tyyli pysyy samana eli varsin klassisella linjalla mennään.

31. Mikä piti sinut järjissäsi?
Perhe, se pitää jalat maassa ja muistuttaa siitä mikä on kaikkein tärkeintä.

32. Ketä julkkista himoitsit eniten?
Himoitsit.... hmmm.... No, Bondia oli ainakin kiva katsella...

33. Mikä poliittinen tilanne tai tapahtuma liikautti sinua eniten?
Kaikki terrorismiin liittyvä on puhututtanut aika paljon tänä vuonna.


34. Ketä kaipasit?
Ystäviä ehtii nykyään nähdä aivan liian vähän.

35. Kuka oli paras tapaamasi ihminen?
Vaikea kysymys... lapset ovat tietenkin ihan ehdottomasti parhaita, mutta jos valitaan perheen ulkopuolelta niin voisin mainita vaikka joogaopettajani. Hän huokuu ulospäin sellaista tyyneyttä ja rauhaa, että sitä haluaisin imeä itseenikin...


36. Mikä tai kuka yllätti sinut viime vuonna?
Se miten sujuvasti esikoisen koulutie alkoi. Sinne sujahti ihan kuin olisi aina käynyt koulua. Olisin itse tainnut tarvita jonkun pehmeän laskun asiaan.


37. Mitkä viisi asiaa asetat tavoitteiksesi ensi vuodelle? Nämä eivät ole uudenvuodenlupauksia, vaan henkilökohtaisia tavoitteita.

1. Haluan nähdä enemmän ystäviä.
2. Haluan käydä konserteissa ja teattereissa.
3. Haluan nähdä uusia maailmankolkkia.
4. Haluan kehittyä työssäni
5. Haluan stressata vähemmän

Puuuh.... Jaksoitko lukea tänne asti... aikamoinen patteristo vastattavaksi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...