5.5.2012

Suosikkini keittokirjoista

Vaikka netti nykyään pullisteleekin ruokaohjeita ja ruokablogeja, olen enemmän perinteisten keittokirjojen ystävä. On ihanaa selata kirjoja, välillä pikaisesti, välillä syventyen. Joskus vaan inspiraatiota etsiskellen, toisen kerran jotain tiettyä ohjetta hakien. Lainaan usein keittokirjoja kirjastostakin ihan vaan selaillakseni niitä. Netistä ohjeet pitäisi tulostaa ja sitä ohjesilppua mulla on jo yksi laatikollinen. Ja en osaa tehdä ruokaa niin että mulla olisi tietokone vieressä auki...

Keittokirjoista suosikkejani ovat Ruutukokki, joka on iso perusteos ruuanlaitosta. Siitä löytyy kaikki perusohjeet, ei mitään gourmetkikkailuja, mutta tavallisen ruuan ohjeet löytyy siitä takuuvarmasti. Toinen paljon käytetty on yläasteen köksän tuntien oppikirja. Myös siinä on hyviä, yksinkertaisia perusohjeita, joita sitten voi itse muokata. Uusin suosikkini on Hellapoliisin ensimmäinen keittokirja. Se oli minulla ensin lainassa kirjastosta ja kun kaikki ohjeet tuntuivat mielenkiintoiselta, oli pakko hankkia se. Se on ensimmäinen kirja, josta ihan oikeasti voisin kokeilla kaikki ohjeet kannesta kanteen. Ohjeet ovat herkullisia, kuvat isoja ja selkeitä. Plussaa se, että ohjeiden raaka-aineet löytyvät tavallisesta marketista ja usein ohjeissa on myös vaihtoehtoisia raaka-aineita.



Tykkään kokeilla uusia ohjeita varsinkin leipomispuolella. Tällä kertaa kokeilin Hellopoliisin valkosuklaa-daim-kakkua. Aika makeaa tuli, mutta hyvää silti. Keittokirjan ohjeessa oli maitorahkalle vaihtoehtona vaniljarahka ja laitoin sitä. Ehkäpä tavallisen rahkan kanssa tehtynä ei olisi tullut ihan näin makeaa..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...