21.5.2012

Omalla autolla Kolmårdeniin, osa 1

Ensimmäinen kesäreissu on nyt tehty! Alunperin matkaan piti lähteä kesäkuun alussa, mutta aikataulu aikaistui hieman. Kohteena oli Kolmårdenin eläintarha Ruotsissa.

Minulle matkasta ainakin puoli hauskuutta on suunnittelu. Minne mennään, koska mennään, mitä tehdään, mitä otetaan mukaan jne.  Oma auto mukana reissussa antoi vapautta niin aikatauluihin kuin mukaan otettavaan tavaramääräänkin. Kaikenlaista pystyi pakkaamaan mukaan ihan vaan varmuuden vuoksi!

Matkan suunnittelu alkoi jo useampi kuukausi sitten, ensin vaan hahmotelmina mikä olisi kivaa ja siitä sitten pikkuhiljaa tarkentuen. Itseasiassa laivapaikat kannattaakin varata ajoissa, varsinkin jos on auto mukana. Itse varasin liput n. puolitoista kuukautta ennen matkaa ja silloinkin olin vähän myöhässä. Ensin sain matkan vain toiseen suuntaan Siljalta ja toiseen suuntaan piti ottaa Viking. Kävin kuitenkin tsekkaamassa tilannetta muutaman päivän välein uudelleen ja onnistuin saamaan myös menomatkan Siljalle. Onneksi Vikingillä matkaa ei ollut tarvinnut maksaa etukäteen ja se oli helppo perua netin kautta. Hintaerot Vikingillä ja Siljalla olivat yllättävän suuret. Saattoi osittain johtua siitä, että keskiviikko oli Vikingillä viikonloppuhinnoiteltu helatorstain takia ja Siljalla ihan normaalihintainen.. Eli hintaero oli reilusti Siljan hyväksi!  Laivamatka on tässä se pakollinen paha. En ole ollenkaan ruotsinlaivaihminen. Mua ahdistaa ne ruuhkat ja yöllä huutelevat humalaiset. Tälläkin kertaa ne odotukset täyttyivät, vasta aamuviideltä käytävä hiljeni :(Matkasuunnitelma oli että keskiviikko iltana lähdetään ja sunnuntai aamuna ollaan takaisin eli pari yötä Ruotsin puolella. Ensimmäinen yö varattiin Kolmårdenin kyljessä olevasta kylpylähotellista (http://www.kolmarden.com/Vildmarkshotellet/Vildmarkshotellet/). Hotelli oli aika kallis, mutta on ainakin lähellä :) Hintaan toki kuului kahden päivän lippu eläinpuistoon sekä kylpyläosaston käyttö. Hotelli osoittautui erittäin hyväksi valinnaksi. Saatiin huone jo heti aamulla kun oltiin perillä, sekin näitä sesongin ulkopuolella matkustamisen etuja. Hotelli sijaitsi upealla paikalla ja näköalat merelle hienot. Hotellissa oli todella iso ja monipuolinen leikkihuone, jossa oli paljon erilaisia leluja, kiipeilyseinä, leikkikeittiö ja myös konsolipelejä vähän isommille lapsille. Myös kylpyläosasto oli kiva, siellä oli poreallas, ulkoallas, virtausallas sekä lapsille oma allas. Jos jotain pitää kritisoida niin sitä, että kylpyläosaston opastus oli aika heikkoa. Kylpylä on nimittäin kahdessa kerroksessa ja ainakaan meidän silmiin ei osunut siitä kertovaa kylttiä. Onneksi nähtiin kun ihmisiä kulki uimapuvuissa rappusia...

Käytiin myös hotellin ravintolassa syömässä illallinen. Sielläkin lapsiasiakkaat oli hienosti huomioitu. Esikoinen oli ihan ihmeissään, kun ravintolan pöytäliinaan sai piirtää ja värikynätkin oli pöydässä valmiina :) Tarjolla oli monipuolinen seisova pöytä, josta löytyi syötävää sekä isoille että pienille. Eikä tarvinnut stressata omien kullanmurujen käytöstä, kun jokaisessa pöydässä oli lapsia. Voimme siis suositella kyseistä hotellia! Teen itse eläintarhasta ihan oman postauksen, jossa sitten sinne liittyviä juttuja :)

Toinen yö varattiin Scandic Hotel Kungens Kurvasta. Koska emme halunneet autoilla Tukholman keskustassa, pyrimme löytämään hotellin hieman kaupungin ulkopuolelta. Kungens Kurva vaikutti etukäteen hyvältä paikalta, koska ihan hotellin lähellä on ostoskeskus ja paljon muitakin liikkeitä. Hotelli oli aika perus. Olemme käyttäneet Scandicin hotelleita, koska niissä on ollut hyvä leikkihuone lapsille. Tässäkin hotellissa se oli, mutta aika kulunut versio. Lapsia se ei tosin tuntunut haittaavan. Lähistöllä oli pari pientä ostoskeskusta ja muita liikkeitä mm IKEA. Olin etukäteen katsonut, että ostoskeskus Heron Cityssä olisi ollut sellainen HopLop-tyyppinen paikka, jonne olisi voinut lasten kanssa mennä, mutta he olivat jo niin uuvuksissa kaikesta muuta ohjelmasta, että hotellin leikkihuone oli aivan riittävä..


Lauantaina ohjelmassa oli Hagan puistossa oleva perhostalo. Siellä oli perhosten lisäksi kaloja, liskoja, sammakoita yms. eläimiä. Ei mikään kovin iso paikka, mutta jälleen pojille iso elämys. Ilma oli tosi hyvä, joten perhostalon jälkeen kierreltiin Hagan puistossa ja käytiin katsomassa Prinsessa Victorian linnaa. Puisto on tosi kaunis ja siellä menee paljon kävelyreittejä. Kaunis ilma oli saanut paljon ihmisiä liikkeelle.  Huom! Puistossa on maksullinen paikoitus ja siellä käy vain korttimaksu.

Ennen laivan lähtöä meillä oli vielä vähän tyhjää aikaa. Emme halunneet lähteä ajamaan keskustan ruuhkaan, joten ajoimme suoraan satamaan. Siellä on entinen Ariadne, nykyinen Scandic-hotelli, jossa jälleen hyvä leikkihuone :) Lapset pääsi leikkimään ja mekin saimme istahtaa hetkeksi. Kävimme myös syömässä hotellin ravintolassa. Sitten päästiinkin paluumatkalle kohti Turkua.

Kaiken kaikkiaan Ruotsissa on kiva matkustaa lasten kanssa. Lapset huomioidaan joka puolella tosi hyvin esim. monessa ravintolassa lapset sai jotain extraa kuten kyniä, värityskirjoja tms. pientä. Kaikkialla oli myös tosi siistiä.

Eläintarhasta sitten lisää huomenna!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...