22.12.2013

Hyvät joulun toivotukset!

Hups, me saatiin tänään tehtyä kaikki, mitä oli suunniteltu huomiseksi. Tehtiin vähän ylimääräistäkin kun niin tehokkaina oltiin. Niinpä me siirrymme täysillä joulumoodiin jo huomenna. Koristellaan kuusi, käydään viemässä kynttilät hautausmaille ja saunotaan. Joitain jouluruokiakin saatetaan maistella. Kalkkuna ehdittiin korkata jo tänään tässä tehokkuuden puuskassamme.


Jouluaattona saamme meille sukulaisia syömään ja nauttimaan illasta. Kuulemma pukkikin on sopinut treffit kanssamme. Siitä jatketaan sitten nautiskelemalla pyhistä kuten Heli Laaksonen kehoittaa:

Joulupatja o mu omakeksimä perinne, mink mää tahtoissin lanseerat niil ihmisil, ketkä tahtoo viättä lepojoulu.

Joulupatja tehrä nii, et jouluaattoaamun sänkyst raahata patja keskel olohuane lattia peittoinen tyynyines päivines. Ympärs asetella ruakka (mitä ei oli te tehty vaa myyjäisist ostettu taik jonku ahkeran jouluihmisen laittama) namei ja uussi kirjoi ja mitä muit paketei onka sattunu saama.

Siäl peito al sit maatta uuttevuatte saak, käännetä välil kirja sivui tai kylkke ja ojennella kätt kohren konvehtei. Viaraj ei saa tul käymä, eikä itte kuulu käyrä missä.

Ei ol väliä onk yksinäinen, pariline taik perheline – joulupatja on joustava ratkaisu. Ko siit nousse, o niin kyllästyny makkaamise ja niin täys tyäntouhu ja toiminna ilo, et sitä riittä pitkäl kevässe.


 Rauhallista ja rentoa joulua Sinullekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...