7.12.2013

Itsenäisyyspäivän tunnelmia

Eilen vietettiin mukavaa itsenäisyyspäivän iltaa ystäväpariskunnan kanssa. Lapset vietiin yökyläilemään ja vietettiin iltaa aikuisten kesken hyvin syöden ja itsenäisyyspäivän juhlia seuraten.


Jo sieltä Adalmiinan Helmen kutsuista asti mielessäni on pyörinyt näiden itsenäisyyspäivän kekkereiden menu. Halusin tarjota sellaisia pieniä sieviä sormin syötäviä cocktail-paloja. Kuvista valitettavasti puuttuu lämpimät bruschetat, jotka kannoin pöytään vasta juuri ennen tarjoilua. Ruissipsit porotäytteellä ovat jo lunastaneet paikkansa vakitarjottavana. Lisäksi suolaisena tarjottavana oli vielä lajitelma juustoja keksien ja rypäleiden kera. Makealla puolella perinteisten joulutorttujen lisäksi tarjolla oli lime-valkosuklaavaahdolla täytettyjä crustadeja. Nams!

Mitä mieltä olitte uudenlaisista itsenäisyyspäivän juhlista? Minusta vaihtelu oli virkistävää. Tosin jotain kulttuuristamme kertoo se, että täällä Suomessa juhlitaan itsenäisyyttä hyvin juhlallisesti ja arvokkaasti. Ohjelmana jopa hieman melankolinen konsertti. Maailman toisella laidalla surraan Nelson Mandelan kuolemaa tanssimalla kaduilla. Ripaus iloisuutta, menoa ja meininkiä ei olisi pahitteeksi täällä meilläkään.

Mukavaa viikonlopun jatkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...