14.12.2013

Vaihtaisinko luonnonkosmetiikkaan?

Reilu vuosi sitten päätin ihan todenteolla aloittaa luonnonkosmetiikkaan tutustumisen. Siihen asti olin toiminut niinkuin moni muukin. Ajatuksen tasolla luonnonkosmetiikka tuntui houkuttelevalta, mutta kuitenkin kaupassa tartuin aina niihin samoihin tuttuihin puteleihin. Ajattelin nyt kerätä tähän muutamia mun maallikkotason huomioita luonnonkosmetiikkaan tutustumisesta.


Ihan ensimmäisenä: ei kannata aloittaa niinkuin minä eli tilata netistä summanmutikassa kasaa kosmetiikkaa. Lähdin kokeiluuni varsin ennakkoluulottomasti. Tilasin nettikaupan alesta vähän sitä sun tätä. Osasta tykkäsin, osasta en. Kaikki kuitenkin käytin.  Siispä vinkki numero yksi: Aloita tutustuminen myymälässä, jossa voit kokeilla ja vertailla tuotteita. Kun olet omat suosikkisi löytänyt, onnistuu netistä tilaaminenkin varmemmin.

Tuohon edelliseen liittyy vinkki numero kaksi: Haista ja tuoksuttele ennen ostopäätöstä. Luonnonkosmetiikkassa tuoksut ovat usein varsin voimakkaita. Minulla juuri tuotteen tuoksu on useimmiten syynä siihen, että olen jättänyt sen hyllylle.

Olen vuoden aikana kokeillut sekä edullista markettikosmetiikkaa että kalliimpiakin merkkejä. Luonnonkosmetiikan saatavuus ainakin täällä pikkukaupungissa on parantunut kuluneen vuoden aikana huomattavasti. Prismat ja S-marketit ovat ottaneet valikoimiinsa useita eri luonnonkosmetiikkamerkkejä ja täällä myös esim. Sokos on laajentanut kivasti valikoimaansa. Vinkki numero kolme: luonnonkosmetiikkaa kokeillakseen ei tarvitse mennä kalliiseen luontaistuotekauppaan vaan marketeistakin löydät alkuun mukavia vaihtoehtoja. Luonnonkosmetiikka näyttää usein olevan hyllytetty omaksi kokonaisuudekseen eli siitä on helppo valita haluamansa.  Toki erikoisliikkeet tarjoavat laajemman valikoiman, mutta pieneen kokeiluun voit ryhtyä vaikka seuraavalla kauppareissulla.

Vinkki 4: Mikäli haluat tutustua luonnonkosmetiikan mersuihin, kannattaa vierailla esimerkiksi Joliessa, jossa on useita todella laadukkaita merkkejä myynnissä. Myös Jolien verkkosivut tarjoavat paljon lisätietoa tuotteista. Itse olen kokeillut kalliimmista Patykan ja Mia Höydön tuotteita ja ihastunut molempiin. Myös esim. Saara Sarvaksen ja Noora Shinglerin blogeista löytyy paljon käyttökokemuksia ja suosituksia luonnonkosmetiikasta.

Ei kannata pyrkiä vaihtamaan kaikkea kerralla, vaan ota luonnonkosmetiikka haltuun yksi puteli kerrallaan. Aloita jostain helposta kuten suihkusaippuasta tai puhdistusgeelistä. Vinkki vitonen: On kaksi tuoteryhmää, joita kehoitan alkuun välttämään. Aloita jostain muusta, sillä näiden tuotteiden käyttökokemus voi untuvikon pelästyttää ja samalla pilata koko kuvan luonnonkosmetiikan laadusta ja valikoimasta.

Shampoo - luonnonkosmetiikkashampoo saattaa aluksi olla...hhmm, miten sen kauniisti sanoisi... mielenkiintoinen kokemus. Ensinnäkään shampoot eivät vaahtoa totutusti. Niinpä ainakin itselläni tuli lotrattua shampoota varmaankin tuplasti normishampoon verran. Ensimmäisien pesukertojen jälkeen hiukset voivat jäädä myös tahmean tuntuisiksi. Tämän sanotaan johtuvan siitä, että hius puhdistuu kaikista kemikaaleista. Efekti poistuu ennemmin tai myöhemmin kun sitkeästi jaksaa pestä samalla shampoolla. Itse en vielä ole onnistunut löytämään shampoota jota voisin vilpittömästi kehua. Vinkkejä otetaan mielellään vastaan...

Deodorantti - deodoranttien kokeilut kannattaa ajoittaa lomaan tai muuhun ajankohtaan, jolloin on turvallista tuoksahtaa. Olen kokeillut jo aika montaa merkkiä, mutta missään en ole uskaltautunut vielä töihin. Joko teho ei riitä tai tuoksu muistuttaa muuten hyttysmyrkkyä. Ja ei, en edes hikoile helposti. Olenkin siis tehnyt ratkaisun, jossa kotipäivänä suosin luonnonkosmetiikkaa ja työpäivinä luotan Doveen. Onhan se jo puoliksi hyvä ratkaisu, eikö totta...

Sattumalta samaan aikaan kun kirjoittelin tätä huomasin, että Organic Beauty Houselle on alennusmyynnit tämän viikonlopun. Itse tein ensimmäisen tilaukseni aikoinaan juuri täältä. Alennukset ovat tosi hyvät ja ainakaan mun ostoskorille ei tullut toimituskuluja lainkaan..

Olisi tosi kiva kuulla myös teidän mahdollisia kokemuksia luonnonkosmetiikasta, etenkin suosituksista. Vai mietitkö vielä kannattaako kokeillakaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...