26.1.2014

Puikoilla

Ihania, pehmeitä värejä ja keriä. Pitkästä aikaa into kutoa on löytynyt. Teininä tein villapuseroitakin. Nyt olen aloitellut pikkuisen pienemmin.
Joulun alla vanhempani sanoivat, että mitään ei saa lahjaksi ostaa. Eipä ollut puhetta itse tekemisestä. Lankojakin löytyi komerosta laatikollinen. Molemmille kudoin lämpimät sukat. Aiemmin tuo tehtävä kuului mammalleni, mutta nyt puikot ovat siirtynyt minulle.


Joulun jälkeen tartuin uuteen kerään ja kudoin pojille sukat. 'Ihanan pehmeät' oli kommentti ja tarpeeseen sukat näillä pakkaskeleillä tulivatkin. Nyt puikoilla ovat omat sukkani. Näihin olen ottanut varaslähdön vuosia sitten. Säärystimiksi ne tein, mutta jokin tökki eivätkä käyttöön koskaan tulleet. En vaivalla väkerrettyä raaskinut purkaakaan, joten ovat ilmeisesti odottaneet tätä oivallusta. Siinähän on loistavat sukan varret valmiina!


Periaatteena on, että yhtään uutta lankakerää tähän taloon ei tule ennenkuin lankalaatikossa alkaa pohja näkyä. Periaatteet on kuitenkin tehty rikottaviksi, sillä muutama viikko sitten ihanat alpakkalangat veivät sydämeni. Pari kerää pussiin sujahti. Noista langoista syntyi pehmeääkin pehmeämpi ja ihanan lämmin kaulaliina. Tuo muhkea tekele, painaa vain 100 grammaa. Unelman kevyt!

2 kommenttia:

  1. Ohoo, täällä oli ulkoasu muuttunut! Kiva :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se edellinen ulkoasu ehti jo vuoden palvellakin. Taisi olla jo aika päivittyä :)

      Poista

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...