31.1.2014

Kesä ja Kroatia mielessä...

Lumisateen keskellä on kiva käpertyä sohvan kulmaan peittojen alle ja syventyä näihin matkakirjoihin. Vaikka reissuun on vielä kuukausia aikaa, on ihanaa päästä edes ajatuksissa vähän lähemmäs lämpöä.


Matka Kroatiaan tuli varattua varsin heppoisin taustatiedoin. Kauniita maisemia olen ihastellut monestakin matkalehdestä, joten maa oli "must go" -listalla varsin korkealla. Kun luin lehdestä, että tulevana kesänä Turusta pääsee suorilla lennoilla Kroatiaan niin lähtöpäätös tehtiin sillä hetkellä. Lasten kanssa matkatessa jokainen matkanteosta säästetty tunti kun on plussaa.

Vaikka tuolla lomalla on tarkoitus ottaa rennosti, nauttia auringosta ja merestä, tykkään silti että päässäni on kohteesta valmiina "kartta". Mitä katsottavaa ja tehtävää paikasta löytyy. Mitä haluamme ehdottomasti tehdä, mitä jätetään mahdollisuudeksi. Minne pääsee mukavasti julkisilla kulkemaan, shoppailumahdollisuudet jne.Yllä olevat kuvat: www.npkrka.hr
Tällä hetkellä ihan ykköskohteena on Krkan kansallispuisto, josta yllä olevat kuvat ovat. Eväät reppuun ja seikkailemaan. Paikalle mennään veneellä ja samalla ihaillaan lukuisia vesiputouksia. Uskon, että tuolla voisi hyvin viettää vaikka koko päivän.

Kuva: www.kornati.hr/

Lisäksi olen ajatellut vähän saarihyppelyä, sillä myös toinen kansallispuisto on aivan kohteemme vieressä. Kornatissa maisemat ovat hyvin erilaiset, sillä se koostuu 89 karusta ja kivisestä saaresta.

Lapsille riemua riittää varmasti rannalla touhutessa, mutta bongasin myös "sukellusvene" -retken, jossa lasipohjan läpi päästään tutkailemaan vedenalaista maailmaa. Lisäksi alueella on paljon viinitiloja, joista jollakin olisi kiva poiketa. Naapurikaupungista taas löytyvät vedenalaiset urkupillit, joita aallot soittavat sekä auringonlaskun valoshow. Ja, ja... alkaa tuntua, että aika loppuu kesken.

Lienee turhaa sanoa, että matkakuumeen kourissa täällä ollaan...

1 kommentti:

  1. Nyt sait kyllä matkakuumeen tarttumaan tännekin :D

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...